2014. augusztus 25., hétfő

Elszaporodó cigánybűnözés Székelyföldön

A kép csak illusztráció
 Két borzalmas hír borzolta fel a kedélyeket a nyáron székelyföldön - eddig legalábbis. A gyergyóditrói fatolvajok fejszés gyilkossága és a kézdiszentléleki motoros-lincselés. Induljunk ki a cikkekhez fűzött hozzászólásokból: a gyergyóditrói eset kapcsán, mely jóval kisebb publicitást kapott a sajtóban mint a kézdiszentléleki, a cikkekhez a hozzászólók többsége a bűnözés elharapózásáért a hatóságokat hibáztatja. A vélemények szerint: nem tudnak, nem mernek, esetleg nem akarnak következetesen fellépni a cigánybűnözéssel  szemben. Voltak olyanok is akik a civil összefogást hiányolják, miszerint  hagyják magukat terrorizálni a cigányok által.

A kézdiszentléleki eset befutotta a romániai és magyarországi médiát. Két különböző helyszín de nagyon sok a hasonlóság. Mindkét esetben a hatósági eljárást bírálják úgy a sajtóban megjelent cikkekben, mint a hozzászólásokban. A nagyobb publicitásnak örvendő eset rengeteg bejegyzést kapott a cikkek kapcsán. A legtöbb a cigányság mentalitásával és a vele járó bűnözéssel foglalkozik.

A cigányok civilizálatlan viselkedése és ami rosszabb a bűnözés. mostanra sajnos nem csupán egy adott hely, régió jelensége lett. Egész Európa szembe kell nézzen a jelenséggel. Nem hiába lépnek fel a cigányokkal szembe egyes országokban drasztikusabban (például Francia országban), máshol pedig engedékenyebbek de mindenütt a hatalom tesz valamit. Míg nálunk nagyon sok esetben szemet hunynak a kisebb nagyobb bűncselekmények  kapcsán. Vajon miért? Nem sok reménnyel indulhat valaki a kinyomozására. A hatóság képviselői hallgatnak.
Valószínű, ahogyan a kézdiszentlélekiek a lincselés kapcsán rendezett civil fórumán, a hatóságoktól kitérő választ kaptak, ugyan ezt hallanánk mi is .A  gyűlésen elhangzottak szerint, a környező falvakban Kézdiszárazpatakon, Kiskászonban egész falú részeket terrorizálnak a cigányok,folyamatosan fenyegetésekkel félemlítik meg falusiakat.

Tóth
http://felsoharomszek.szek-helyek.roNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése