2014. június 11., szerda

Trianonra megemlékező diákok után nyomoz egy veszprémi "elit" iskola

A trianoni megemlékezés kapcsán történtek érdekes dolgok a középiskolánkban, ami igen rangosnak számít az országban.

Írok egy pár sort, hátha érdemes megosztani az olvasókkal. Jelenleg a veszprémi Lovassy László Gimnáziumban folytatom tanulmányaimat. Ez az intézmény meglehetősen rangos helyen szokott szerepelni a tanulmányi eredmények tekintetében az országos listán. Általában a 3. helyet szokta elcsípni, ezzel szemben idén visszacsúszott a 9. helyre. Viszont a vidéki iskolák tekintetében jelenleg is a 2. helyen áll.
  Többször is elhangzott már a rendezvényeken is, hogy "itt az ország elitjét neveljük". Kérdem én: de mégis hogyan? Milyen irányba?

Köztudott, hogy az iskolák számára vannak kötelezően előírt ünnepek ill. megemlékezések. A tisztelt vezetőség nagyon fontosnak tartotta, hogy a holokauszt-napon rádióműsort is adjon a faliújságos megemlékezés mellé. (Sőt volt már rá példa, hogy kiállítással is tágították az ifjú értelmiség agyát.)
Június 4-én hiába vártuk az iskolarádiós megemlékezést, csak a szokásos nyugati szennyzenék ömlöttek a hangszórókból. Kíváncsian vártuk a tanítás végét, hátha előadással készültek megemlékezni a gyászos eseményről. Sajnos nem jól gondoltuk. Mindössze egy szétszabdalt Magyarország díszelgett a faliújságon, néhány hazafi és néhány zsidó portréjával.
Szerencsére járnak ide is hazaszerető, nemzeti érzelmű emberek, így harmadnapra készültek is egy kis meglepetéssel a vezetőségnek és az iskolapolgároknak. A legtöbb teremben ez a szórólap várta a diákokat és a tanárokat:
Erre az egyébként is iszonyú liberális iskolavezetés elég keményen reagált. Éppen csak az első szünetig bírták ki. Azonnal rendkívüli értekezletet tartottak és nagy erőkkel megkezdték a tettesek felkutatását. Azonnal összegyűjtötték az összes szórólapot, és kikérdezték a diákokat a következő tanóra elején, hogy láttak-e vagy hallottak-e valamit ezzel kapcsolatban. (Ha kiderülne a kilétük, valószínűleg fegyelmi eljárás indulna ellenük, mint egyéb enyhébb "vétségek" esetén is, és megszüntetnék az illetők jogviszonyát az intézménnyel.)

Világos, hogy a közintézményekben tilos a politizálás. De a fenti szórólapon mindössze az apró Jobbik-logó ütközött a szabályokba. A szórólap teljes tartalma teljesen párt- és politikamentes. Azt írja le, amit minden egészséges, tisztalelkű magyarnak tudnia kell(ene).
Kiegészítésként: A volt iskolaigazgató, Katanics Sándor jelenleg a DK-ban folytat "építő jellegű" tevékenységet hazánk érdekében (honlapjának tanúsága szerint a veszprémi országzászó ellen szervezett tüntetést néhány napja). A tanáraink nagy része hasonló nézeteket vall.
Ma Magyarországon sajnos így nevelik a felnövekvő elitnemzedéket (ahogy ők nevezni szokták). A "holokauszt borzalmairól" véletlenül sem maradhat el a megemlékezés, de hazánk halálának az évfordulója nem jelent semmit ezen tanult emberek számára. Ezért is tarunk ma itt.
2014. június 8.

Egy nemzeti radikális diák
(Kuruc.info)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése