2014. május 10., szombat

Pásztor István szerint nincsenek magyarverések, ami van az meg egyenesen jót tesz nekünk


xnincs magyarveres pasztorA Vajdasági Magyar Szövetség önmerényleteket lát a délvidéki magyarverések mögött, erről ír Csorba Béla, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt elnöke a pártjuk honlapján közzétett írásban:
Csorba Béla: Ki szervezte a magyarveréseket?
2013. október 18-án a muravidéki Gyertyánoson ülésezett a Kárpát-medencei Magyar Autonómia Tanács (KMAT), amelyen magam is részt vettem, és a VMDP nevében javasoltam, hogy a tervezett zárónyilatkozatba kerüljön be, miszerint a KMAT aggodalmát fejezi ki a Szerbiában több mint egy éve vizsgálati fogságban sínylődő hét magyar fiatal sorsa miatt. Csalódottan kell megállapítanom, hogy javaslatomat Tőkés Lászlón, Ágoston Andráson és Tari Istvánon, a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) alelnökén kívül senki sem támogatta. A többi hozzászóló egymásnak is gyakran ellentmondó, mind logikai, mind etikai mércék szerint gyenge ellenérveire most nem térek ki, viszont nem hallgathatom el Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökének meglehetősen furcsa felszólalását, amely méltán váltott ki meglepetést, s némelyekben talán döbbenetet is szokatlan tartalma miatt. Pásztor ugyanis kifejtette, hogy a magyarverések a „mi” (nyilván a VMSZ-t értette alatta) érdekünkben történtek, mert a választások előtt a szétzilált magyar választótestületet össze kellett fogni valamivel. Mindez akár úgy is érthető, hogy a magyarveréseket maguk a magyarok szervezték. Majd, nyilván példaként a magyar önmerénylőkre és önmerényletekre, Kasza József egykori VMSZ-elnököt, illetve a háza elleni, a maga idejében nagy politikai hírértékű bombatámadást említette.
Szavait nem szó szerint idézem, de tudtommal hangfelvétel is készült, ami alapján állításom ellenőrizhető.
Meg kell mondjam, ilyen súlyú (ön)leleplező kijelentés az elmúlt két évtizedben vajdasági magyar politikai vezető száját még nem hagyta el. Ha igaz, amit Pásztor István a KMAT gyertyánosi ülésén mondott, akkor a VMSZ berkeiben az elmúlt évtized során több politikai motivációjú bűncselekményt követtek el, vagy volt azokról tudomásuk. Ha viszont nem igaz, akkor Pásztor István csupán a magyarellenes atrocitások kérdését kívánta, szokásához híven, ismét súlytalanítani - írja Csorba Béla.

Nem az első Pásztor agymenés a magyarverések kapcsán
Az esetet megelőzi Pásztor István egy korábbi, az origo.hu-nak adott interjúja, amelyben a délvidéki magyarokat érő fizikai inzultusokról és nemzeti alapú támadásokról beszélt:
"Azokban az esetekben, amikről tudok, a bántalmazás nem azért volt, mert (az áldozatok) magyarok", hanem mert a támadók "igyekeztek levezetni a feszültséget, és mivel ők tízen voltak, a magyarok meg hárman, akkor egyszerűen elkezdték kergetni őket" - mondta Pásztor.1 megjegyzés:

  1. Hát már ennek is az agyára ment a hatalom megtartása,,akkor majd egyszer őt verjék meg ..

    VálaszTörlés