2014. május 28., szerda

Magyar fiatalok vesztették életüket Donyeckben

Illusztráció
A Magyarok Világszövetségének sajtószolgálata egyelőre meg nem erősített forrásból arról értesült, hogy a donyecki harcokban eddig három kárpátaljai magyar fiatal vesztette életét: ketten Bátyuból és egy Csonkapapiból. A családokat állítólag felszólították, hogy a holttesteket saját költségükön hozassák haza!
Mint ismeretes fegyveres szakadárok hétfőn elfoglalták a donyecki nemzetközi repülőteret, az ukrán légierő válaszcsapásokat mért rájuk. Ezt követően a felbújtók teherautójukból válogatás nélkül lőttek emberekre az utcán, az ukrán biztonsági erők helikopterről tüzelni kezdtek a járműre. Azt állítják, egy sebesülteket szállító teherautóra is lőttek a biztonsági erők, a csapásnak legkevesebb 35 áldozata van.

Az oroszbarát szakadárok szerint legkevesebb 35 társuk vesztette életét az ukrán biztonsági erők donyecki akciójában, amely során a kormányerők egy sebesültekkel teli teherautóra lőttek, miközben az úton volt a reptérről egy kórház felé.

A Magyarok Világszövetsége a leghatározottabban tiltakozik az ellen, hogy a kárpátaljai magyar fiatalokat az ukrajnai konfliktusokban ágyútölteléknek használják! "Amennyiben a hír igaz, akkor a magyar nemzet nem tétlenkedhet tovább" - írják a közleményben!

Ezért kérik a kárpátaljai tagjaikat és híveiket, hogy tudassák velük a magyar fiataloknak az ukrajnai konfliktusokba való bevetésének eseteit.


forrás: mvsz.hu
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése