2014. április 30., szerda

Wass Albert kapcsán nyomozott az ügyészség a Minta elnöke ellen

Tőke Ervin, a Minta elnöke kedden kapta kézhez a csíkszeredai bíróság mellett működő ügyészségtől azt az értesítést, amiből kiderült, hogy bűncselekmény hiányában megszüntetik az ellene indított nyomozást, amit a jogerősen elítélt háborús bűnösök kultuszát tiltó jogszabályra hivatkozva indítottak el, egy tavalyi rendezvényen Wass Albert műveiből történő felolvasás kapcsán.

Az ügyészség a jogerősen elítélt háborús bűnösök kultuszát tiltó jogszabályra hivatkozva indított nyomozást Tőke Ervin és az akkori Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) csíkszéki elnöke ellen, akik 2013-ban az EMI csíkszéki szervezete által megrendezett Pont nevű alternatív kávéház keretében Wass Albert műveiből olvastak fel. Az érintetteknek a nyomozásról – melynek során a telefonbeszélgetéseiket is lehallgatták – mindeddig nem volt tudomásuk.

“A kedden kézhez kapott értesítésből megtudtam, hogy az ügyet lezárták, mivel a rendezvényen csak felolvastak Wass Albert műveiből és nem terjesztették annak «szélsőséges» nézeteit és nem vonták kétségbe az 1968-ban, hozott bírósági döntést, amiben elítélték koholt vádak alapján” – nyilatkozta Tőke az IttHON.ma érdeklődésére. Ugyanakkor megjegyezte: “felháborító az ügyben, hogy tudtom nélkül vizsgálódnak ellenem és lehallgatják a telefonbeszélgetéseimet”.

http://szekelyfold.ma

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése