2014. április 5., szombat

Vádat emeltek Malina Hedvig ellen


44993
Vádat emelt a Főügyészség hamis tanúzásért Žák Malina Hedvig ellen, azaz Hedvigre bírósági tárgyalás vár – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Andrea Predajňová, a Főügyészség szóvivője.
„A Főügyészség ügyésze 2014. április 2-án vádat emelt Žák Malina Hedvig ellen hamis tanúzás és eskü vádjában" – jelentette ki Predajňová, aki szerint a vádemelést a Nyitrai Járásbíróságra adták be.
„Jaromír Čižnár főügyész hivatalba lépése után kijelentette, hogy néhány több éve húzódó ügy lezárására törekszik. A Főügyészség új vezetése ezért maximális erőbedobással dolgozott Žák Malina Hedvig bűnvádi eljárásának lezárásán is" – fogalmazott Predajňová hozzáfűzve, az előkészítő eljárás ebben az esetben nem egész nyolc hónappal a Főügyészség új vezetésének döntése után lezárult. Az ügyiratot múlt év augusztusától az eredeti ügyésztől elvették, és más ügyészhez utalták – fogalmazott a szóvivő.
„Megdöbbentett, hogy a Főügyészség cirkuszt csinál ebből az ügyből, s hogy a szóban forgó információval nem a vádlotthoz, illetve hozzám fordult" – reagált az ügyre Malina Hedvig ügyvédje, Roman Kvasnica, aki csak a sajtóból értesült a hírről. Kvasnica szerint védence nem fél a bírósági eljárástól, s eljár majd a bírósági tárgyalásokra. „Ez az egész ügy, a büntetőjoggal való visszaélés az egész családját, legfőképpen a gyermekeit traumatizálja" – fogalmazott Kvasnica.

Legalább gyermekeimet meg tudom védeni a szlovák igazságszolgáltatás erkölcsi posványától
Žák Malina Hedvig szerint nem véletlen, hogy most javasolt ellene vádemelést a szlovákiai főügyészség, amely "már a látszatra sem adva", nem sokkal az elnökválasztási kampány után postázta az erről szóló iratot.
Azok után, hogy 2006-ban Nyitrán a nyílt utcán megtámadták, majd nyolc éve a szlovák hatóságok minden lehetséges módon vegzálják, a vádemelésen már meg sem lepődött - írta Žák Malina Hedvig az MTI-nek péntek délután küldött nyilatkozatában.
"Nagyon örülök - tette hozzá -, hogy ma magyar állampolgárként Magyarországon élhetek, és ha már magamat nem is, de legalább a gyermekeimet meg tudom védeni attól az erkölcsi posványtól, ami a mai szlovák igazságszolgáltatást és politikát jellemzi."
Žák Malina Hedvig családjával együtt február elején Szlovákiából Győrbe költözött, miután tavaly decemberben felvette a magyar állampolgárságot. A költözést azzal indokolta, hogy az ellene folytatott eljárás során ő és családja sorozatos meghurcoltatásnak volt kitéve.
A Magyar közösség Pártja a vádemeléssel kapcsolatban az alabbi nyilatkozatott adta ki:
A vádemelés politikai megrendelés Malina Hedvig ellen
A Magyar Közösség Pártja szerint a Malina Hedvig elleni pénteki, április 4-ei vádemelés azt bizonyítja, hogy a szlovák igazságszolgáltatás politikai megrendelésre dolgozik, akár egy ártatlan nő meghurcolásának árán is.  Ettől a naptól a jogállam léte alapjaiban rendült meg ismételten. Bízunk benne, hogy Malina Hedvig új hazájában, Magyarországon megtalálja a biztonságot saját maga és családja számára.
Az MKP sajtóosztálya

Felvidek.ma

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése