2014. április 24., csütörtök

“Nevünkben, és értünk”

Az erdélyi magyarságnak is szembe kell végre néznie azzal a gyalázattal, amit a “nevükben, és értük” művel saját korrupt, és áruló politikusi gárdája és annak holdudvara.

Amíg a romániai magyarság eltűri, hogy egy élősködő, a saját nemzete megmaradásának szent ügyét, népe politikai, gazdasági, kulturális érdekeit a saját “boldogulásuk” önös szempontjai oltárán, gazember vezetőik feláldozzák, addig ne is álmodjon senki autonómiáról, de még a magyarok számára élhető viszonyokról sem az elkövetkezőkben Romániában.

Amíg a romániai magyarság megtűri, és négyévente újraválasztja azokat politikusokat, politikai pártot, akik/amely a saját hatalmuk megtartása érdekében, bármilyen szélsőséges – illetve bármilyen színezetű román párttal – képesek “együttműködni”, miközben a magyarországi kormányt és a magyar miniszterelnököt, Orbán Viktort ellenségüknek tekintik, és aszerint is viszonyulnak hozzájuk, addig a romániai magyar nemzettest nem tesz mást, mint közreműködik saját maga erodálásában, végső soron felszámolásában – a románok nagy örömére!Mint ismeretes: minden magyar, így minden helyi magyar nemzeti közösség számíthat a magyarországi nemzeti kormányzatra, annak széleskörű segítségére, a megmaradásuk és a jobb boldogulásuk érdekében. De azzal is mindenkinek tisztában kell lennie, hogy saját közösségének a vezetőit saját magának helyben kell megválasztania - azt sem a magyarországi kormányzat sem más, nem vállalhatja át. A romániai magyarság esetében sem.

Az a romániai magyarság saját felelőssége, ha rossz vezetőket tűr meg – és szégyene is egyben!

A mostanra kialakult romániai “magyar helyzetért” minden romániai magyarnak személyes felelőssége is van, de a helyzet “jobbrafordulásának” a kulcsa is a ő kezükben van!

Barátsággal: Mészáros László
patriotaeuropa.huNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése