2014. április 13., vasárnap

Kelemen Hunor, a kollaboráns RMDSZ elnöke a román médiában aggódik a Jobbik előretörése miatt

Kelemen Hunor, a kollaboráns, az erdélyi magyarság, s azon belül a Székelyföld autonómiájának következetes követelését bukaresti bársonyszékekért és egyéb juttatásokért valójában már az 1990-es brassói kongresszusa óta elszabotáló RMDSZ elnöke, romániai miniszterelnök-helyettes is szükségesnek tartotta a Jobbikkal való riogatást, de mondhatjuk úgy is, hogy ajvékolást. Mindezt tette tegnap a román médiának Kolozsváron adott nyilatkozatában.

Kelemen Hunor aggódik

Kelemen Hunor, leginkább az egykori kommunista párttagok (Markó Béla és társai) által alapított Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke, a román kormány jelenlegi miniszterelnök-helyettese tegnap Kolozsvárott több román médiumnak is nyilatkozott a legutóbbi magyarországi választások kimeneteléről. A Citynews.ro angol nevet viselő, de a Stiri din Cluj (Hírek Kolozsvárról) román változatra is hallgató román nyelvű hírportálnak Kelemen a Jobbik vasárnapi választási eredményéről szólva ezt mondta: "Engem és az általam irányított pártot aggasztja a Jobbik által elért (választási) eredmény. Ezt nem lehet üdvözölni, nagyon vigyáznunk kell. Elsősorban persze a magyarországi politikusoknak kell óvatosnak lenni, mert bármilyen szélsőségesség - legyen az jobb- vagy baloldali -, nemcsak egy bizonyos országban, hanem az Európai Unión belül is bonyolulttá teheti a viszonyokat" - jelentette ki az RMDSZ elnöke.

Kelemen Hunor ezután kijelentette: nem érte meglepetésként az, hogy a Jobbik kevés szavazatot kapott az erdélyi magyaroktól, vagy amint ő mondta: Romániából. "Tudtam, hogy Romániában nem lesznek (a Jobbik - H. J.) sikeresek, és ez be is bizonyosodott", mondta Kelemen Hunor.
Kelemen Hunornak, az RMDSZ elnökének nyilatkozata meg minket nem ért meglepetésként, mert tulajdonképpen csak azt mondta, amit már jó két hete hallunk, olvasunk a magyarországi hivatásos rettegőktől és az izraeli sajtó híreiben. Figyelembe véve az embert és az általa vezetett kollaboráns, milliárdosok és félzsidók dominálta pártot, az RMDSZ-t, egyáltalán nem vagyunk meglepődve, de még fölháborodva sem Kelemen Hunor Jobbik-ellenes megnyilatkozásán. Csak azt adta, ami a lényege. Nemrégiben hasonlókat mondott a Jobbikról a cionista érdekeket képviselő ATV-nek is: megfelelő nyilatkozó a megfelelő helyen. (Similis simili gaudet.)

Az RMDSZ elnöke, romániai miniszterelnök-helyettes tehát aggódik a Jobbik előretörése, vagy amint azt románul olvashatjuk, a "felemelkedése" miatt. Higgye el, Kelemen Hunor, az anyaországban - de talán a Románia által megszállt területeken is - legalább annyian aggódnak amiatt, hogy az erdélyi magyarság legfőbb "érdekképviseletét" az az RMDSZ láthatja el, amelynek politikusai az első, az 1990-es brassói kongresszusa óta napjainkig folyamatosan elszabotálják az erdélyi magyarság egyébként a szövetség által deklarált kulturális és területi autonómiájának következetes követelését.
Az az RMDSZ, amelynek politikusai az oláh vezető politikusok és az erdélyi magyarok kettős állampolgársága ellen uszító, azt meghiúsító MSZP-SZDSZ magyargyűlölőinek díszes társaságában a budapesti Kempinski szállóban koccintva ünnepelték december 1-jét, Erdély elszakítását. Medgyessy Péter, Horn Gyula, Gyurcsány Ferenc és társaik választási előretörése, országlása bezzeg nem aggasztotta az RMDSZ akkori és mostani vezérkarát, hanem Markó Béla, a pufajkás puszipajtása, mindig elsőként gratulált egy-egy győzelem után.

Hering József - Kuruc.info


3 megjegyzés:

  1. BÉLA KÁR HOGY NEM VAGY IV BÉLA KIRÁLY!!!

    VálaszTörlés
  2. Hát ai ilyen komcsi tanítványoktól nem is lehet mást elvárni,,amíg ezek nem tűnnek el a felszínről addig nem is lesz békesség a magyarság köreiben,hiszen ők mindig is a megosztottságot szerették táplálni..

    VálaszTörlés