2014. március 14., péntek

Marius Pascan felelőségre vonná a Székely Szabadság Napja szervezőit - Az RMDSZ mentegetőzik


Az RMDSZ aktívan részt vett a hétfői, marosvásárhelyi, idézem: „szélsőséges megmozdulásokban"- jelentette ki Marius Pascan demokrata-liberális szenátor.

A politikus képmutatásnak és demagógiának nevezte Kelemen Hunor szövetségi elnök azzal kapcsolatos nyilatkozatait, hogy elhatárolódnak az eseményektől, amikor valójában az élvonalból képviselték az alakulatot, Kovászna, Maros, Hargita megyei elnökei szintjén.

Marius Pascan hangsúlyozza: az RMDSZ programjában szerepel az etnikai alapú területi autonómia. A demokrata-liberális szenátor szerint a szervezőket felelősségre kell vonni a hétfői megmozdulásért, a törvénytelen, alkotmányellenes, szeparatizmusra való bujtogatásért.

Borbély László, az RMDSz politkai alelnöke hangsúlyozta: a Szövetség nem volt szervezője a hétfői megmozdulásnak, azok, akik jelen voltak az SZNT rendezvényén, saját nevükben vettek részt azon.

Csoda is történt volna, ha az RMDSZ az nyilatkozta volna, hogy igen ott voltak a tüntetésen és kiállnak Székelyföld Autonómiája mellett, de oda gerinc is kéne. (A szerk.)

marosvasarhelyiradio.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése