2014. március 5., szerda

Agyukban a trianoni sróf…

Most tekintsünk el attól, hogy mi lesz, mi lehet ennek az egész kormányzati cirkusznak a vége, mit nyer, mit veszít az RMDSZ, a romániai magyarság… Nézzük a szennyesen habzó felszínt, a nacionalizmus újabb tombolását, mely pártállásra való tekintet nélkül újra hatalmába kerítette az egész román politikai „elitet”, a hangadókat, de a románság jelentős csoportjait is.

A hazudozás, a hangulatkeltés féktelen és nyaklótlan: mindenki hazaáruló, aki kívánja (vagy csupán eltűrné) a magyar szervezet kormányba való emelését és némely követeléseinek teljesítését. Băsescu államelnök – aki mellesleg zseniális taktikázással szétrúgta az USL nevű pártszövetséget! – maga is beállt a csahosok sorába, s már azzal fenyegetőzik, hogy mindenki megütheti a bokáját, aki a kisebbségi nemzetiségi szimbólumokért kiáll, aki kívánja a marosvásárhelyi orvosképzés helyreállítását. Maradjunk e két RMDSZ-es követelésnél.

Politikusok, sajtóhiénák, kékharisnyás cácák sopánkodnak azon, hogy a magyarok meg akarják sérteni a „szent egyetemi autonómiát”. Azt elfelejtik hozzátenni, hogy a lopott holmi mindössze egy részét, töredékét kérjük vissza, mert ezt az orvosegyetemet a valamikori román hatalom a magyar orvosképzésért hagyta jóvá, magyar orvosok, tudósok szervezték meg, éltették úgy, hogy egyetlen romániai felsőoktatási intézmény volt, aminek okleveleit Nyugaton is elfogadták. De hol van már a tavalyi hó!?

A cél szentesíti az eszközt. A hazudozás és a tolvajkodás a felelős politizálást. El egészen odáig, hogy még az Európai Uniót is belekeverik az egész szennyes moslékkeverésükbe, állítván, hogy annak „egyik direktívája” kötelezi a román orvosokat, hogy a pácienseikkel az állam hivatalos nyelvén értekezzenek. Hogy oda ne rohanjunk! Itt lassan már jajgatni is csak a hivatalos nyelven lesz megengedett és tanácsos, akkor is, ha orvos és beteg egy-aránt magyar. Gyomorforgató, gusztustalan propaganda folyik, ömlik, zuhog mindenünnen, s ebbe belekeveredni…?!

Magyari Lajos
Székely Hírmondó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése