2014. február 25., kedd

Papp Lajos válaszol a hungarofób sajtóvégtermék uszítóinak

Hunhír.info
papplajos500.jpgA magyar belügyekbe folyamatosan beavatkozó, magát magyarnak tituláló kanadai ultrahungarofób szennylap, a Kanadai Magyar Hírlap egy idei, ottani rendezvény kapcsán támadta be a magyar közélet egyik elismert személyiségét, Papp Lajos szívgyógyász professzort. Az apropóra az Omega együttes tervezett koncertje adott okot, pontosabban az a programsorozat, amely nem zsidó varázslókat, hanem magyar lovas íjászokat, hagyományőrző egyesületeket kíván bemutatni úgy, hogy a spirituális programrész vezetésére dr. Papp Lajost kérték fel. A hungarofóbok szokás szerint előhúzták az antiszemita kártyát, és a tengerentúlon is nagy kultusszal rendelkező Wass Albertet gyalázták a megszokott hazugságözön zúdításával alázva meg a mezőségi írófejedelem emlékét. Papp Lajos méltó választ adott az uszítóknak, és jelezte, hogy többet nem kíván Amerikában és Kanadában közszerepelni. Hírportálunk közli a szennylap cikkét és a szívsebész-lélekgyógyító szeretettel, de kellő magyar önérzettel is megírt nyílt levelét.
Omega koncert Niagarán – Dr. Papp Lajossal
2014 JANUÁR 31 11:01

Nem vagyok én elrontója semmi jónak, de a tervezett Omega koncerttel van egy kis bajom.
A dolog úgy kezdődött, hogy kaptam egy emailt. Augusztusban Amerikába jön az Omega Együttes – „Minden idők legnagyobb magyar rockzenekara, az 50 éves Omega első koncertje az amerikai kontinensen!”

Aztán kiderült, hogy az Omega nem az Egyesült Államokban, hanem Kanadában fog koncertezni, pontosabban az Árpád Parkban, amelyik Niagara Falls-on található. Az egy kicsit messze van Kaliforniától, ahol én élek, így hát nem fogok elmenni. Bevallom, a majd 200 dolláros hétvégi belépőt is drágának tartottam.

Az eseményt Magyar Világtalálkozónak hívják, van Facebook oldala is, és a torontói Független Magyar Rádió interjút készített Komáromi Zoltánnal a föszervezővel. Bede-Fazekas Zsolt rádiós szerkesztő szerint “égig érő fába” vágták a fejszéjüket a szervezők, bízik abban, hogy a magyar összetartozás is egyszer majd égig ér.

A hétvége programját is nyilvánosságra hozták, abban az áll, hogy a gyógyító sátorban Géczy Gábor és Vígvári János ingyen „gyógyítanak” majd, lesz Ökomenikus istentisztelet a nemzetért, “Népek Krisztusa Magyarország” előadás, valamint lovas és talpas íjászok bemutatója.

Megakad a szemem az egyik programon. Minden áldott nap előad majd Dr. Papp Lajos. Akik esetleg nem tudnák, Papp úr szívsebésznek mondja magát, járja a világot, és tartja „lebilincselő” előadásait a magyarságról, a termékeny magyar földről, és a magyar vízkincsről. Szerinte az istenhitnek van ereje a gyógyításban, de én azon morfondírozok, hogy mikor van ideje operálni a jó doktornak, hiszen mindig utazik és előad.

Papp Lajos gyakran idézi példaképét, a „dicsőséges” Wass Albertet, aki pedig jogerősen elítélt fasiszta háborús bűnös volt, románokat és zsidókat gyilkolt, azért halálra is ítélték. Majd végül Wass úr főbelőtte magát, éppenséggel itt az Egyesült Államokban. Nem tudom más hogyan van ezzel, de nekem azért mégiscsak furcsa, hogy a Hippokratészra felesküdött Papp úr egy fasiszta gyilkos „emberi nagyságát és humanizmusát” méltatja. (Wass-t méltató beszéde itt megtekinthető.)
Papp úrnak ráadásul furcsa barátai is vannak. Legutóbbi amerikai körútja során a New-York-i illetőségű Szilágyi Ákos úrral rótta a kontinenst. Szilágyi úr szélsőjobboldali kapcsolatai közismertek, ő már korábban kinevezte magát a New York-i Polgári Kör vezetőjének, és felháborodottan tiltakozott a Magyar Gárda feloszlatása ellen.

Úgy tűnik a kanadai hatóságok is furcsának tartják Papp úr kísérőjét, mert tavaly feltartóztatták őket a kanadai határon. Órákig vizsgálgatták őket, minderről a mindig megbízható Magyar Nemzet hosszú cikkben értekezett. (Mellékelve)

Hogyan kaphatott meghívást az Omega hétvégére az újfasiszta kapcsolatairól elhírhedt Papp úr, aki már a kanadai hatóságok radarernyőjén is jelen van?

Javasolom a szervezőknek, hogy hagyják ki a programból Papp urat, ne hozzák kapcsolatba Kóborékat ezzel a zavaros szélsőjobboldali kapcsolatokkal rendelkező úriemberrel.
Azért az Omegát nem kellene lejáratni. Ennél többet érdemelnek.

Lázár GyörgyNyílt levél a Magyar Világtalálkozó (2014. augusztus 22-24) főszervezője részére


Komáromi Zoltán főszervező úrnak!
A Tisza Kanadai Magyar Egyesület elnöke
A Kanadai Magyarok Országos Szövetségének elnökségi tagja


Kedves Zoltán!

Kanadai tartózkodásom során Te és kedves Feleséged, valamint Gyermekeid nagy szeretettel fogadtatok be otthonotokba. Vendégül láttatok.

Köszönöm Nektek és minden kanadai magyarnak, akik megtisztelték előadásaimat jelenlétükkel és értékelték az összmagyarság, a magyar nemzet érdekében kifejtett erőfeszítéseimet.

Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában elhangzott előadásaim után, az elektronikus sajtóban megjelent írások egy része nagy fájdalmat okozott.

Egy Lázár György nevű személy 2014. január 31-én nagy nyilvánosság előtt (írása megjelent a Kanadai Magyar Hírlap elektronikus újságban) személyemben sértett meg, ezzel ismét nagy fájdalmat okozva.

Öregember vagyok.
Az én hazám a Kárpát-Haza, jelenlegi lakhelyem a Csonka-Magyarország. Ha itthon fájdalmat okoznak, el kell viselnem.
A gyűlölet, a harag, a hamis tanúság irracionális dolog. Nem harcolok a gyűlölet ellen, hanem hirdetem a krisztusi szeretetet.

A fájdalmat próbálom elkerülni, ezért ezen túl sem az Amerikai Egyesült Államokba, sem Kanadába nem kívánok még csak látogató utat sem tenni.

Kérlek, hogy minden műsortervből töröljetek, mert semmilyen kanadai programban a jövőben nem kívánok részt venni!


Megértésedet köszönöm. Szeretettel üdvözöllek:


Dr. Papp Lajos
emeritus professzor
akadémiai doktor

Budapest, 2014. február 12.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése