2014. február 10., hétfő

Halála után sem hagyják nyugodni Horthyt

A Hetek értesülései szerint meglepő pert terveznek baloldali történészek. Népirtásban való részvétel miatt folytatnának le eljárást Horthy Miklós ellen, mivel úgy vélik, hogy a néhai kormányzó csak a hidegháború kitörése és Sztálin szeszélyének köszönhetően úszhatta meg a személyes felelősségre vonást. A történész körökben nem ismeretlen posztumusz per időpontja még nem dőlt el, de szóba került, hogy március második felében, a kormány által tervezett Szabadság téri szobor felavatásával egy időben zajlana - írta az atv.hu.

Ha a történészekből álló bíróság kimondja, hogy Horthy bűnös népirtásban, és a bűncselekmények egy része a német megszállás előtti időszakokban is megtörtént, akkor az Alaptörvény történet-filozófiáját is súlyos támadás érné.
„Magyarországon újjáéledt antiszemitizmus elleni tiltakozás és harc” részeként az Európai Rabbinikus Központ is e hónapban rendezi közgyűlését Budapesten. A konferencia, amelyet a magyar kormánnyal együttműködve szerveznek meg, 2014. március 24-25-én lesz, és Európa minden részéből rabbik százai vesznek részt rajta. Ha a kormány addigra sem tud megállapodni a magyar zsidóság prominenseivel, akkor súlyos nemzetközi botrányt okozhat, ha a hazánkba érkező rabbik egyebek mellett tiltakoznának a Szabadság téri emlékmű ellen és szolidaritásukat fejeznék ki a Mazsihisz holokauszt emlékévvel kapcsolatos bojkottja mellett.
A Hetek forrása szerint Orbán Viktor egy belső, zártkörű fórumon már beszélt a kormány és a zsidóság közötti konfliktusról. A Magyarország Barátai Alapítvány tanácskozásának nem publikus részében a miniszterelnök-pártelnök a kormánnyal szimpatizáló személyiségek előtt vázolta, hogy milyen konfliktusokra számít amerikai-magyar, német-magyar, illetve a magyar jobboldal kontra zsidóság relációkban. Ez utóbbiról elmondta, hogy a magyar zsidóság egy része azért baloldali, mert a nagyszüleik ellen elkövetett bűncselekmények jobboldali kormányok idején zajlottak. Orbán szerint ezen zsidók helytelenül tesznek egyenlőségjelet a jelenlegi és az akkori jobboldal közé, és a magyar kormányt a zsidósággal kapcsolatos ügyekben érő támadások egy része is erre vezethető vissza.

atv.hu - alfahir.hu


1 megjegyzés:

  1. Aztán ha nem lesz majd kikkel kekeckedjen az aljas baloldal ,akkor majd megeszik egymást.

    VálaszTörlés