2014. február 5., szerda

Ez a liberalizmus - Szabó Tímea felére csökkentené a gyermekgyilkosság büntetési tételét

A Jobbik szerint két baloldali ellenzéki országgyűlési képviselőnek is le kellene mondania mandátumáról. Snedier Tamás keddi sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy Szabó Tímeát (Együtt-PM) egy, az újszülött gyermeküket megölő anyák büntetési tételét csökkentő javaslata, a szocialista Simon Gábort pedig be nem vallott vagyona miatt mondatnák le (ez azóta már megtörtént - a szerk.).
Ismertette: Szabó Tímea tavaly decemberben nyújtott be egy törvényjavaslatot az Országgyűlésnek “egyes törvényeknek a gyermekek fokozottabb védelmét elősegítő módosításáról” címmel, amelyben - címével ellentétesen - azt javasolta, hogy az a nő, aki gyermekét a szülés alatt vagy közvetlenül a szülés után megöli, kettőtől nyolc évig tartó szabadságvesztéssel legyen csak büntethető. Snedier Tamás emlékeztetett arra, hogy jelenleg ez a bűncselekmény öttől tizenöt évig büntethető, tehát épp kétszer annyira. A jobbikos politikus szerint Szabó Tímea javaslata a szélsőséges liberalizmus megnyilvánulása, illetve súlyosan élet- és emberellenes javaslat. Ráadásul a legártatlanabb és legvédtelenebb áldozatokról van szó.
Kérdésre válaszolva Sneider Tamás beszélt arról is: ha bebizonyosodik a Magyar Nemzet keddi cikkének állítása, miszerint Simon Gábor szocialista politikus 2009. április 10-én 575 ezer eurót és 162 954 dollárt helyezett el Ausztriában nyitott értékpapírszámláira, amely egyenlege tavaly októberben 770 ezer eurót – több mint 240 millió forintot – tett ki, akkor a Jobbik szerint az erről vagyonbevallásában hallgató Simon Gábornak azonnal le kell mondania a mandátumáról. Sneider Tamás hozzátette, Romániában miniszter mondott le hasonló eset gyanúja miatt, ezért jó lenne “ha Magyarország is elérné a román demokrácia szintjét”.
(MTI nyomán)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése