2014. február 25., kedd

Eltávolítanák az aracsi pusztatemplom közelében lévő kopjafákat és kettős keresztet, mert "környezetidegenek"

Az ősi székely-magyar szimbólumok ellen indított támadást a tartományi múzeum vezetése, miután környezetidegennek nevezte a Törökbecse melletti aracsi pusztatemplom közelében lévő kopjafákat és a tavaly nyáron felállított kettős keresztet.
A délvidéki magyarság megmaradása jelképének rendezési terve szerint el akarják a kopjafákat és a keresztet távolíttatni a jelenlegi helyükről. Az aracs-turizmus.info portál felhívja a nyilvánosság figyelmét a felszentelt emlékoszlopok megvédésére, mivel azok semmilyen módon nem veszélyeztetik vagy károsítják a megőrzésre és konzerválásra váró pusztatemplomot.
Nebojsa Stanojev, a Vajdasági Múzeum régésze az aracsi pusztatemplom tövében álló kopjafákat környezetidegenségre hivatkozva távolíttatná el.
Erről többek között az Aracs folyóirat 2013/1. számában lehetett szintén olvasni, ahol Ózer Ágnes, a Vajdasági Múzeum igazgatója (az MNT tagja a VMSZ-es listáról) arról írt, hogy "vannak ott valami kiállított a romtemplomnál, amelyek Stanojev kolléga szerint nem odaillők".
(Délhír.info)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése