2014. január 24., péntek

Véresre verték a cigányok az őket tetten érő gazdát

Két férfi és egy nő ellen vádat emeltek, miután egy tanya tulajdonosát tavaly előtt decemberben bozótvágó késsel és karóval bántalmazták, és kirabolták, ráadásul mindezt a nő tízéves fia előtt tették - közölte az ügyészség.
Életveszélyt okozó testi sértéssel és más bűncselekményekkel vádolják azt a két kisnánai férfit és egy nőt, akik 2012 decemberében rátámadtak egy tanya tulajdonosára, aki rajtakapta őket lopás közben.
A 32 éves férfi és a 34 éves nő élettársak, akik egy 27 éves társukkal december 23-án indultak el fémhulladékot gyűjteni, és velük volt a nő tízéves fia is. Autóval és utánfutóval álltak be a tanyára, amelyről azt hitték, lakatlan. Elkezdték összepakolni a fémtárgyakat, amikor megjelent a tanya 60 éves tulajdonosa, megpróbálta felelősségre vonni őket, de azok karóval és bozótvágó késsel rátámadtak, így elmenekülni sem tudott.
Nem csak véresre verték, de ki is rabolták a férfit, összesen 15 ezer forintot vettek el tőle, a telefonja SIM-kártyáját kivették, hogy ne tudjon segítséget hívni. Ezután a 32 ezer forint értékű fémtárgyakkal és a lopott pénzzel távoztak. Másnap a fémtárgyakat egy kereskedőnek eladták, a bozótvágó kést viszont a rendőrök házkutatás során megtalálták és lefoglalták.
A megvert férfi a szomszédos tanya felé indult segítséget kérni, egy arra haladó személy értesítette a rendőröket és a mentőket. A bántalmazás miatt a fején, továbbá a mellkasán súlyos sérüléseket, köztük bordatörést is szenvedett, ami miatt közvetetten életveszélyes sérülésként légmell is kialakult.
A vádlottak előzetes letartóztatásban várják a tárgyalást, a két férfit a főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettén kívül felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntettével, illetve okirattal visszaélés vétségével is vádolja. A bűnügy nő vádlottjának pedig felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntettén és okirattal visszaélés vétségén kívül kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt is felelnie kell, ugyanis 10 éves fiával végignézette a bűncselekmények elkövetését, a sértett bántalmazását.

http://www.deres.tv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése