2013. szeptember 5., csütörtök

Balliberális járvány Marosvásárhelyen

Az évtizedekig ránk nehezedő kommunista elnyomás és a folyamatos etnikai tisztogatások következtében az erdélyi magyarok többsége – a különféle pártpolitikai befolyásoktól függetlenül – jobboldali meggyőződésűvé vált. Az utóbbi időben azonban, különböző járványtani tényezők miatt, egy olyan kór ütötte fel a fejét városunkban, amely lényegesen megváltoztatta az itt élő magyar lakosok hangulatát. 

Az epidemiológiai kutatások során bebizonyosodott, hogy a fertőző betegségek elterjedésének egyik alapfeltétele a társadalomban bekövetkezett változás. A balliberális járvány esetében ezt a fordulatot a ’89-es rendszerváltás jelentette. Ekkor jött létre az az új politikai alakulat, amely a fertőzés fő hordozójává vált. Az első marosvásárhelyi gócpont a Köcsög utcában lehetett, ahol mind a mai napig folyamatos fertőzésveszéllyel kell számolnunk. A járvány terjedésének egy másik oka a szegényes népegészségügyi állapot, azaz a szükséges (mentál)higiéniai feltételek hiánya. Pontosabban fogalmazva, szükség volt néhány olyan sebezhető állami intézményre, amelyen keresztül az említett politikai alakulat a lakosság felé továbbíthatta a kórokozóit. A fertőzött szervezetek sorában találunk sajtóorgánumokat, színházakat, egyetemeket és más kultúrintézményeket. A nemzetközi utazások szintén elősegítették a járvány terjedését. Az említett kór esetében budapesti, bukaresti és tengerentúli fertőzésre, továbbképzésre gyanakodhatunk, de ez a veszély csak a kiváltságos személyeket fenyegette. A földhözragadt, egyszerű embereknek nem volt, amitől megbetegedniük. 

Annak ellenére, hogy Erdélyben nem volt igény a balliberális eszmék meghonosítására, a vírus hordozói meglepő makacssággal osztották és osztják ma is az „örömhírt”. Az „anyavállalatuk” már rég csődbement, és ideje lett volna már itt is a „megtisztulásnak”, de bizonyos fáziskéséseknek köszönhetően, az RMDSZ ernyős szerkezete mögé megbújva, mind a mai napig terjed a kór. A fertőzött személyek állami pénzekhez való hozzáférése a terjedési veszély további fokozódását eredményezte. Erdély, és ezen belül Marosvásárhely a balliberális kór melegágyává vált. Amíg nem lesz egy tényleges hatalomváltás az érdekvédelmi képviseleteinken belül és kívül, a hatalmat gyakorló magyarjaink pedig csak a balliberális küldetésükkel lesznek elfoglalva, nem számíthatunk közösségünk kigyógyulására. Addig is maradnak nekünk a „más nemzeteket féltő álmagyarok”, a Wass Albert műveit giccsként kezelő „véleményformálók”, az autonómiában kételkedő, kishitű egyetemi tanárok, és olyan politikusok, akik önként lemondanak a magyarok jogairól, a megoldások helyett pedig csak magyarázkodást nyújtanak. 

A helyzet javulását elősegíthetik az időjárásban bekövetkező változások. Olyan környezeti feltételek kialakulása, amelyek megakadályozzák a járvány további terjedését, és előidézik a kórokozók megsemmisülését. Ehhez pedig nagy szükség van önmagunk felvállalására, a civil szféra összefogására és a politikai befolyástól való megszabadulásra.

http://kozpont.ro 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése