2013. szeptember 8., vasárnap

Akik a válogatottunknál is szánalmasabbak voltak

Megmondóembernek lenni jó! Pláne akkor, ha liberális az ember, mert így ügye rendre figyelmen kívül lehet hagyni az igazságot. Továbbá a liberális mindenhez ért, mindent mindig lát és természetesen mindenről van mértékadó véleménye is. Az örökké szivárványszínű napszemüveg mögül, pedig mindenkit ki lehet osztani, aki pedig esetleg ezzel nem értene egyet, az náci.

A pénteki, bukaresti meccsen a magyar válogatott által nyújtott „teljesítményről” már sokan elmondták a véleményüket. Szánalmas produkciójukra nem is érdemes több szót fecsérelni. Megkapták már kiérdemelt beosztásukat mindenhonnan.
Nemzeti tizenegyünket mintegy háromezren kísérték el Bukarestbe. Ki vonattal, ki busszal, ki gépkocsival vállalta a korántsem veszélytelen utat. Mint ahogy az sejthető is volt, a balhé sem maradt el.
A hazai mértékadó megmondóemberek különböző fórumokon, gondosan be is számoltak arról, hogy a magyar drukkerek, akik természetesen kivétel nélkül szélsőjobboldali, fasiszta nácik, milyen primitív, barbár módon viselkedtek, míg a derék románok nagyon européer módon látták őket vendégül. Néhányan külön örömüket fejezték ki, hogy a román csendőrök jól elvertek pár magyart.

Ez egy budapesti kávéház teraszáról lehet, hogy így látszott, de nagyjából olyan távolságra van a valóságtól, mint a magyar válogatott Brazíliától. A bukaresti túrára vállalkozóknak normál, európai értékrenddel bírók számára szinte felfoghatatlan gyűlölettel kellett szembenézniük. Az csak a legkevesebb, hogy még a hetven és a halál közötti mezsgyén táncoló vénember is a magyar busz mellé hajtott, csak azért, hogy bemutasson. A buszok és vonatok kővel történő megdobálása Bukarest környékén teljesen megszokott volt. De olyan eset is előfordult, hogy a román rendőrök éles lőszerrel lőttek a levegőbe, majd szorították fegyverüket a magyar szurkolók fejéhez, minden különösebb ok nélkül.
vonat.jpg
Szerintük belefér: kővel dobták be a magyar szurkolókat szállító szerelvény ablakát (Fotó: Juhász Szabolcs)
Az előzmények ismeretének tükrében nincs mit csodálkozni azon, hogy sokaknál elpattant a cérna és sajnálatos módon különböző balhékba keveredtek.
Azt is érdemes megemlíteni, hogy a magyar drukkereket csak több órás nyomorgás és várakozás után engedték be a stadionba, ahol háromezer emberre alig néhány WC és talán két büfé jutott két kiszolgálóval. A TV nézőket szlovák zászlóval provokálták, a „kulturált” románok pedig különböző transzparensekkel hergelték a magyar drukkereket. Azon már meg sem lepődünk, hogy a magyar Himnusz alatt végig fütyült a román publikum. Csak mellékesen jegyezném meg, hogy pont hasonló szurkolói viselkedések miatt játszottunk büntetéséből zárt kapus meccset a románokkal idehaza. Ezek szerint a románoktól ugyanezek beleférnek, legalábbis liberális szemmel biztosan.
vonat_1.jpg
Erről persze nem európai beszámolni idehaza (Fotó: ultrasliberi)

Sajnos az Erdélyben élő magyarok többsége is maradéktalanul elhitte azt, amiket a szurkolóinkról olvasott egyes hazai portálokon, vagy látott a román televíziók példátlanul uszító hangnemű "tudósításaiban". Így sikerült az erdélyi és az anyaországi magyarokat is egymásnak ugrasztani. Ezért az „eredményért” külön gratuláció jár!
Nem állítom, hogy a kiutazó drukkerek mindegyike ártatlan bárányka lett volna. Tudjuk, hogy voltak olyanok is, akik szándékosan keresték a balhét. De a magyar válogatott mellett kiálló, a veszélyt vállaló magyar szurkolók mindegyikét, az előzmények ismerete nélkül fasiszta csőcseléknek beállítani egy gerinctelen nagy hazugság volt. A válogatottunknál csak a valóságot szándékosan elferdítő magukat mértékadónak képzelő tollnokok viselkedtek szánalmasabban. Szégyelljétek magatokat!

Jurenkó Ferenc http://jobbegyenes.blog.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése