2013. szeptember 7., szombat

Bukarest: Molotovkoktélokkal akartak a magyar szurkolókra támadni a románok

Az alábbiakban felsorolnám azokat a dolgokat a tegnapi román magyar mérkőzéssel kapcsolatosan, amelyek fölött valószínűleg ismételten szemet fog hunyni az UEFA a FIFA és a többi szervezet akik hasonló esetekben azonnal lépnek és büntetnek, főleg ha Magyarországról van szó.

1918 - Erdély elrablásának éve
A magyar szurkolók egy része hamar megtapasztalhatta a bukaresti vendégszeretetet.A románok által biztosított autóbuszba az ablakon keresztül ok nélkül könnygázt fújtak a bukaresti zsandárok amikor az megállt a stadion fele menet egy kereszteződésnél, mindenki fuldokolt, könnyezett és levegőért kapkodott az aprócska ablakoknál. Beszámolok szerin a román csendőrök többek között a magyar szurkolók leköpésével provokálták azokat.

A bejáratnál motozás során a román szervezők rengeteg magyar zászlót elvettek a szurkolóktól mert azokon helységnév vagy a magyar címer szerepelt(később több feliratos zászlót mégiscsak beengedtek). A román szurkolóknak hagyták a szervezők, hogy több provokáló transzparenst is bevigyenek magukkal, többek között több tucat 1918-as feliratút (utalva ezzel Erdély Romániához való csatolására) , a magyar szektor mellett lévő G-szektorban a magyargyűlölő és rasszista Noua Dreapta zászlaja is felbukkant az egyik román szurkolónál.

A mérkőzés első percétől kezdve egészen a sípszóig a 40ezres román tömeg folyamatosan egy emberként üvöltötte a jól ismert magyargyűlölő "Afara cu ungurii din tara" vagyis a "takarodjanak a magyarok(erdélyiek) az országból" rigmust. A kolozsvári "U" szurkolók pedig azt skandálták, hogy  "ez itt a mi Romániánk és lehugyozzuk a ti Magyarországotokat."

A román szurkolók a meccs közben több pirotechnikai eszközt és lézert is használtak, ami szintén tilos. 

A meccs végén a zsandárok 40 román szurkolót kellett megfékezzenek, akik botokkal láncokkal és 20molotov koktéllal(!) akartak rátámadni a magyarokra és az őket szállító buszokra. (Mircea Olaru ezredes http://stirileprotv.ro )

A xenofób, magyarellenes bekiabálásokat és transzparenseket, a Noua Dreaptas keltakeresztes zászlót , valamint a pirotechnikai eszközök használatát és molotov-koktélos támadási kísérletet lehet jelenteni a Fifa-nál vagy jogvédő szervezeteknek, itt az ideje, hogy a román csapatot is megbüntessék.

https://www.facebook.com/magyarlabdarugoszovetseg?fref=ts
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése