2013. augusztus 18., vasárnap

Megkínoztak három magyart Szabadkán – Átgázoltak rajtuk az autóval

Aleksej Bojogović
Két fiatal szabadkai fiún az autós zaklatók áthajtottak egy lányt pedig az autó után kötöttek és úgy kínozták – A két fiú kórházban van

Szabadkán vasárnap hajnali fél kettő és három óra között ugyanaz a két férfi három embert is megkínozott. Nem hivatalos információink szerint elfogta őket a rendőrség.

Elsőként a 18 éves Aleksej Bojogovićot támadták meg. Az egyik bárból tartott hazafelé hajnali félkettő körül a Jovan Mikić utcán, amikor lassított mellette egy sötétzöld Passat gépkocsi. A vezető megkérdezte tőle, hány óra van. A fiú megnézte telefonján és válaszolt. Aleksej a járdán ment, az autó meg lépést tartott vele. Aztán egy pillanatban az autós gázt adott és elhajtott, a fiú ekkor befordult a Šantić utcába , mert rosszat sejtett. Az autó követte, előbb lassan közelítettek, majd mellé hajtottak és mondták, adja oda kis táskáját, amiben a fiú elmondása szerint nem volt semmi csak a telefonja meg a lakáskulcsai. Szaladni kezdett,hogy beugorjon valamelyik ház kerítésén, de mind túl magas volt. Utolérték, elütötték és áthajtottak rajta. Aztán azonnal hátramenetre kapcsolt az autó és újra átmentek rajta.

- Mindenre emlékszem, arra is hogyan súrolta a bőröm a betont, arra is, hogyan gördültek rám a kerekek. Azt is éreztem, amikor az állam a betonnak ütődik. Amikor másodszor is áthajtottak rajtam a földön fekültem és odajöttek, hogy adjam oda a táskámat, nem akartam nekik odaadni, de ketten voltak és kitekerték a kezemből, engem meg otthagytak a földön. Két roma fiú volt. Az, aki az autót vezette kövérebb és idősebb volt, mellette meg szerintem egy vékony alkatú, fiatalkorú fiú ült. Feküdtem az úton és kiabálni kezdtem segítségért, de senki sem jött ki. Hosszú percek múltak el. Vagy félórába tellett, mire egy távolabb lakó nő kijött és hozott vizet meg hívták a mentőket. Aztán többen is összejöttek és megtalálták a kocsi rendszámtábláját, ami akkor szakadt le, amikor először áthajtottak rajtam.


A sérüléseim nem életveszélyesek, de tele vagyok égési sebekkel. A kocsi kerekei olyan forróak voltak, hogy mind megégették a bőrömet. Az államból hiányzik egy darab meg a csípőcsontom körül is van egy valóságos lyuk mintha belém lőttek volna. Az orvos azt mondta, a lehető legjobban jártam, sokkal nagyobb bajom i történhetett volna. A medence csontomból tört le egy darab, de ez enyhe sérülés ahhoz képest, ami történhetett volna. Nem is értem hogyan maradtam egyben – mesélte Aleksej.

Seleza Valentin
Az ugyancsak 18 éves Seleza Valentin szintén abban a bárban volt, mint Aleksej, de másik társaságban és ő félórával később indult haza ugyancsak egyedül. A Majsai híd lábánál az autóból szóltak hozzá. Nem értette mit kérdeznek, magyarul válaszolt, ez nem tetszett nekik , úgy látta, átváltott hát szerb nyelvre. Megkérdezték tőle hol lakik, ő nem mondta meg. A fent említett két roma fiú ekkor nekiesett és összerugdosták, majd betették az autóba és tovább verték meg követelték, mondja meg, hol lakik. Valentin nem árulta el, mert tudta, hogy ki akarják rabolni a családját. Egy idő után behajtottak egy mellékutcába , véletlenül éppen Valentin utcájába és kilökték az autóból aztán áthajtottak a lábán. Valentinnak 10 helyen eltört a lába, a fején is vannak sérülések és az ütlegelés nyomai a testén is látszanak.

- Másfél óráig szenvedtem , mire a szomszédok kijöttek és kihívták a mentőket. Kúsztam, csúsztam , másztam a fájó lábammal. Bekopogtam az ablakon csöngettem,kiabáltam magyarul, szerbül, de senki sem jött ki.

Todorović Kata azt mesélte valamivel két óra után valaki elkezdett megállás nélkül csöngetni nála. Ő egyedül él, nem mert kimenni. Ezt megelőzően hallott kerékcsikorgást, deazután csend lett. Amikor valaki elkezdett csöngetni nála, akkor ő úgy hallotta, hogy egy hang azt kiabálja, segíts.

Valentin csengetett és ő kiabált magyarul is meg szerbül is, hogy segíts Katica.Vegül valaki mégis meghallotta a szerencséltlen fiú kiáltásait.

- Amikor kijöttek a mentősök, elláttak és betettek a kocsiba nem sokkal később egy szőke lányt is hoztak. Halványan emlékszem rá, hogy tőle 300 dinárt követeltek, de nem volt neki és az autó után kötötték, úgy húzták.

Nem hivatalosan úgy tudjuk, a rendőrség megtalálta a tetteseket.

Kabók Erika
www.magyarszo.com

1 megjegyzés:

  1. A szerb sem külömbb a deákné vásznánál.most meg azt állítják ,hogy a tettesek cigányok,,,már nem lehet semmi hiteles részükről,hiszen egy gyilkos néppel állunk szemben

    VálaszTörlés