2013. augusztus 19., hétfő

Magyar vér folyt a pályán!

  Egy szentesi focimeccsen történt késeléstől volt ma hangos a média. Természetesen a sok fél információt tálaló oldal mellett jó néhány totális ferdítés is napvilágot látott, melyek köszönőviszonyban sincsenek a valósággal. De mi is történt tegnap délután Szentesen? Ennek próbáltunk ma mi is utánajárni, és nagy segítségünkre volt egy olvasónk levele is, mely közelebb vitt minket a valós tények megismeréséhez, ezt ezúton is köszönjük!
A Kinizsi szurkolóinak nagy napja volt, hiszen az előző bajnokságot megnyerő szentesi csapat első éles meccsére került sor az idényben. Alig fújták le a meccset, a srácok éppen a szurkolás kellékeit vitték vissza a szentesi futballpálya közelében lévő épületbe, ahol a drukkerek raktárhelysége található , amikor néhány cigány belekötött az épülethez érkező szurkolók egyik kisebb csoportjába.
A srácok beszámolója szerint a cigányok már messziről beszólogattak, majd az egyikük közelebb lépve azonnal kést rántott. Ezek után egy verbális párbaj kerekedett a két csoport között, melynek egy ütés vetett véget. Az egyik szurkolót ököllel szájba verte az egyik cigány, ezek után egy dulakodás vette kezdetét, majd a késsel fenyegetőző cigány combon szúrta az egyik szentes szurkolót, és miközben társai a sérülttel voltak elfoglalva a cigány galeri angolosan távozni próbált, ám a focipálya irányából éppen ekkor érkezett meg a szurkolók egyik nagyobb csoportja, akik miután észlelték a történteket azonnal üldözőbe vették a cigányokat.

A dolog különös pikantériája, hogy a városban éppen egy fesztivál zajlik, melynek egyik fő helyszíne pont a focipálya mellett elterülő füves terület, illetve a pálya tőszomszédságában lévő Kurca folyó túlpartján található Ifjúsági Ház szabadtéri területe, mely zsúfolásig tele volt emberekkel. A szurkolók ebben a tömegben követték az elkövetőket, miközben hangosan kiabáltak utánuk, hogy álljanak meg, illetve az is többször elhangzott, hogy a néhány méterrel előttük menekülő cigányok éppen az imént szúrtak le valakit. Természetesen a tömeg úgy nyílt meg a cigányok előtt, mint a Vörös tenger Mózes előtt, senki még véletlenül sem próbált útjukba állni. A biztonsági emberek is csak tétlenül szemlélték az esetet, és a helyszínen kint lévő mentősnek is úgy kellett könyörögni, hogy ugyan vessen már egy pillantást a földön fekvő, erősen vérző emberre.
A cigányokat végül a fesztivál egyik kijáratánál sikerült utolérni, ahol az egyikük elővett egy telefont, és azzal fenyegetőzött, hogy rendőrt hív. Erre nem került sor, hiszen egy civilben a fesztiválon lévő rendőr felfigyelt a hangzavarra, és útját állta az ismét csak kereket oldani készülő cigányoknak. Ekkor a semmiből ott termett egy sötét színű opel, melybe bepattant a késelő cigány. A szurkolók elállták az autó útját, melynek vicsorgó sofőrre nem törődve az emberekkel, padló gázzal áthajtott a tömegen, kis híján magával sodorva jó néhány szurkolót, akik csak lélekjelenlétüknek köszönhetik, hogy idejében eltudtak ugrani az autó elől.

A sérültet végül ellátták, és kórházba szállították, illetve kihallgatásra előállítottak öt szurkolót. A szökésben lévő cigánybűnözök ellen pedig országos körözést adott ki a rendőrség, akik egyébként időközben, valamikor ma délután önként feladták magukat a Szentesi Rendőrkapitányságon. Ehhez feltehetően az is hozzájárult, hogy több jó minőségű kép is készült az elkövetőkről, sőt még az autóról és annak rendszámáról is, amivel elmenekültek a helyszínről.
Jelenleg itt áll az ügy, ha bármilyen érdemleges fejleményt sikerül megtudnunk az ügyben, azt közöljük.

http://www.deres.tv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése