2013. augusztus 26., hétfő

Az éjszaka leple alatt rongálták meg a kiskunfélegyházi Wass Albert-szobrot

Megdöbbenve tapasztalta a Szent István templom vasárnapi misére érkező közössége, hogy a templom előtti téren augusztus 19-én felavatott Wass Albert-mellszobrot az éjszaka folyamán fekete festékkel öntötte le ismeretlen tettes.
Az okozott kár mértékét nem tudjuk megítélni, a szobor alkotója, Kocsis László kőszobrász--kőfaragó hétfőn fogja felállványozni és megvizsgálni a kár mértékét. Bízunk benne, hogy sikerül megmenteni a szobrot - írja levelében Kollár László, kiskunfélegyházi jobbikos önkormányzati képviselő.
A szobor létrehozásának híre izgalomba hozta az ellenlábas oldalt, az MSZP és a DK emberei, kik a toleranciájukról "híresek", folyamatosan nemtetszésüknek adtak hangot. Arra viszont nem számítottunk - írja a képviselő -, hogy köztünk élnek olyan dánielpéterek, akik aktívan tanítómesterük nyomdokaiba lépnek.
Kollár László felszólítja Horváth Tamást és Tancsa Jánost, hogy határolódjanak el a szobor rongálóitól, mivel ők voltak a hangadók mind a Facebookon, mind a városi sajtóban elindított hisztériának, a rágalmazó, valótlan állításokat megfogalmazó közleményeknek.
(Kuruc.info)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése