2013. július 19., péntek

Liviu Dragnea kijelenti: "Székelyföld román terület" (valamint megdicséri a nemzetáruló RMDSZ-t amiért nem tüntetnek Székelyföldért)

Székelyföld nagyon szép térsége Romániának, „egy román terület”, amely előtt kiváló fejlődési perspektíva áll, ha az ott élők megértik, hogy a legfontosabb közös érdekük a fejlődés – jelentette ki tegnap Liviu Drag­nea közigazgatásért felelős miniszterelnök-helyettes.

A po­litikust nem aggasztják azok a demonstrációk, amelyeket az EMNP hirdetett meg szombatra a kormány régiósítási tervei ellen, a Szé­kelyföld autonómiája mellett, mert szerinte „egy olyan politikai szervezet tiltakozáskísérletéről van szó, amely az ilyen ak­ciókból táplálkozik, és nem az RMDSZ-re gondolok, amelyet szerencsére kiegyensúlyozott emberek vezetnek”. Felidézte: a Bálványosfürdőn rendezett fórumon hat tüntető fogadta, ők csendben álltak, plakátokkal a kezükben. „Meg­mondtam a magyar kisebbséghez tartozó kollégáknak, hogy tanúsítsanak ugya­nolyan tiszteletet a térségben élő románok iránt, mint amilyet a bukaresti kormánytól elvárnak. Sem én, sem a kormány nem akarjuk állandósítani azt a helyzetet, amit hol egyesek, hol mások próbáltak a maguk érdekében, de sosem az ott élő polgárok javára kihasználni” – nyilatkozta Drag­nea a régiósításról Ploieşti-en tartott közvita után.

erdély.ma

2 megjegyzés:

  1. Dögölj meg te gyökér. Székelyfőld nem román hanem lopott terület. Autonómiát Székelyfőldnek!!!!

    VálaszTörlés
  2. Már a világ is tudja ,hogy a mostani román kormány a :-bolondok útját járja,nos ennek a hűséges társa nem más mint az rmdsz,ezt már nem lehet elnézni nekik.

    VálaszTörlés