2013. június 7., péntek

Magyarellenesség ellen tüntett az EMI - előállították őket


 
A magyarellenes román karhatalom először betiltotta a kolozsvári, majd a marosvásárhelyi HVIM trianoni megemlékezését, ezután EMI-seket állított elő a nagyváradi "villámcsődületen".
Alább olvasható az utóbbi esetre reagálásul készült közlemény.

Az Erdélyi Magyar Ifjak nagyváradi tagjait, és váradi magyar lakosokat a tegnapi nap folyamán ért rendőri inzultus kapcsán a következőket tartjuk fontosnak közölni a nyilvánossággal:

Az EMI határozottan elítéli a Bolojan adminisztráció újabb, sokadik magyarellenes lépését. Nem volt elég legrégebbi temetőnk barbár felszámolása, nem volt elég a sok, egymást követő magyarellenes gesztus, - a Kert utca bontásnak terve, a magyar utcanevek körülötti újabb és újabb botrányos lépések - most már a szabad véleménynyilvánítás jogát is lábbal akarják tiporni! Szervezetünk abban a tudatban tiltakozott a volt temető tervezett átnevezése, és Mihai Viteazu szobrának oda helyezése ellen, hogy a XXI-ik században egy békés, 10 percig tartó villámcsődület nem lehet bűncselekmény, mint ahogyan nem esik a gyülekezési törvény hatálya alá sem. Példa erre, a városunkban az elmúlt fél évben lezajlott több spontán gyülekezés, tüntetés, ahol is a rendőrség nem érzett késztetést beavatkozásra . Az a tény, hogy a villámcsődület lezajlása előtt a csendőrség már a helyszínen volt,és az esemény lezajlása után többünket előállítottak, bűnözőként kezelve megmotoztak úgymond tiltott fegyvereket keresve, arra utal, hogy politikai körökből nyomás nehezedett a rendőrségre. Ilyen mértékű túlreagálását egy egyszerű véleménynyilvánító akciónak nem tudjuk másként magyarázni, annál is inkább mert más forrásból úgy értesültünk "feljelentőink"magyar nemzetiségűek voltak. Ezzel együtt az események pontos kórtünetét adják a jogállamiság Romániai állapotának, illetve nemzeti közösségünk erkölcsi színvonalának. Szervezetünk várja az érdekvédelmünkre hivatott pártok megszólalását az ügyben, és konkrét cselekvést a további magyarellenes lépések megakadályozására.

Az Erdélyi Magyar Ifjak nagyváradi tagszervezetének elnöksége.


(Szent Korona Rádió)


1 megjegyzés:

  1. Valakik nagyon támogathatják a bocskorosokat eddig nem tették ilyen nyíltan a disznóságaikat velünk szemben ,még egyik nap azt mondta egy illető ,hogy van közöttük rendes ,hát nincs egy sem .Ilyenkor hol vannak ,hogy a véleményüket adják,sunyi buta nép a román,

    VálaszTörlés