2013. június 6., csütörtök

Kettős mércével mér a román rendőrség

Kettős mércével mér a román rendőrség, a kolozsvári emlékmű gyalázókat csupán 100-150 lejre bírságolná, míg a helyi termékeket népszerűsítő sepsiszentgyörgyi magyar fiatalok ellen bűnvádi eljárást kezdeményezett, mutatott rá Kulcsár Terza József. A Magyar Polgári Párt (MPP) háromszéki elnöke sajtótájékoztatón elmondta: felháborította, hogy a Kolozs megyei rendőrség szóvivője azt mondta, 100- 150 lejes bírságot rónak ki azokra, akik a kolozsvári Kismezői temetőben vörös festékkel öntötték le az I. világháborús obeliszket. Eközben azokat a sepsiszentgyörgyi fiatalokat, akik áprilisban a szupermarketek előtt villámcsődülettel buzdítottak a helyi, székely termékek vásárlására, bekísérték a rendőrségre, majd bűnvádi eljárást indítottak ellenük diszkrimináció és sovinizmus miatt.
vorosfestek_kolozsvar
„Az ügyészség végül nem emelt vádat, de felháborító a rendőrségi túlkapás és a kettős mérce.”- fogalmazta meg Kulcsár Terza József. Az MPP a Megyei Közrendészeti Hatóságnál tett panaszt, amiért a rendőrség megpróbálta megfélemlíteni a fiatalokat. A hatóság ülésére meghívták Kulcsár Terza Józsefet, mint panasztevőt, majd két perc után el is küldték, mert Ion Popa rendőrparancsnok kijelentette, csak a bizottság tagjainak tesz jelentést.

(Sláger Rádió / Kovács Blanka / Fotó: erdely.ma)


1 megjegyzés:

  1. Valóban megtalálható a kettősmérce, de ez pl. egyáltalán nem az, mert semmi köze a két esetnek egymáshoz, két teljesen más dolog, más törvényeket igényel stb. Persze nem jelenti azt, hogy az a pénzbüntetés megoldás, ha elkapják a tetteseket.

    VálaszTörlés