2013. június 15., szombat

Csak a szokásos nemzetárulás: Nem kell az RMDSZ-nek Sütő András-szobor


Nem kell az RMDSZ-nek Sütő András-szobor

A mai városi tanácsülésen – más, magyar szempontból fontos napirendi pontok mellett – a főtéri Sütő András-szobor felállítását is szavazásra kellett volna bocsátani a helyi önkormányzati képviselőtestületben. Bár a Polgármesteri Hivatal honlapján szerepelt a szóban forgó napirendi pont, utólag az RMDSZ-frakció visszavonta a határozattervezetet.

A Központnak egy RMDSZ-es városi tanácsos elmondta: a tervezet visszavonása azért történt meg, mert egy, a Bolyai Klubban nemrégiben zajlott kerekasztal-beszélgetés során „véleményformálók és értelmiségiek úgy döntöttek, hogy Sütő András megosztó személyiség, és nincs szükség a szobrára a városunkban” – állítja a tanácsos. Peti András frakcióvezető azzal indokolta ezt a lépést, hogy még nem egyeztek meg ezen a téren más pártok képviselőivel, ezért attól tartott, hogy kedvezőtlen döntés születik e téren. Mindemellett megerősítette, van érvényben levő tanácsi határozat a szoborállításról, csak az elköltöztetés körül nincs még egyetértés, ezért nem erőltetik most a kérdést.
Frissítve: Az RMDSZ mai (június 14.) sajtótájékoztatóján Peti András alpolgármester azt nyilatkozta, a Sütő-szobor felállítására vonatkozó határozattervezetet azért vonták vissza, mert a Színház-tér tervezőjének hozzájárulására van szükség ahhoz, hogy a szobrot az említett térre helyezzék.
Április végén az RMDSZ kiállt az író szobrának felállítása mellett.
Részletekkel visszatérünk.

forrás: központ, népújság http://kozpont.ro


1 megjegyzés:

  1. Ha nem Vásárhelyt ,akkor Udvarhelyen ,de lesz
    szobor.A szövetségtől nincs mit várni ,őket már csak egy gondolat bántja ,kimaradtak a bukarsti
    szaknévsorból,a magyarok sorsa nekik magányügy.

    VálaszTörlés