2013. június 1., szombat

A HVIM-el közös trianoni megemlékezés miatt támadja az erdélyi magyar pártokat a román sajtó - HVIM sajtóközlemény

 A http://www.ghimpele.ro román weboldalon jelent meg az a hazug és uszító cikk, melyben az erdélyi magyar pártokat támadja a cikk írója, amiért azok a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomm-al együtt fognak megemlékezni június 4-én Trianonról, Sepsiszentgyörgyön. A cikk szerzője, Gabriel Popoiu azt állítja pofátlan módon, hogy a trianoni békediktátummal Románia "visszakapta(!?)" Erdélyt. Valószínűleg vagy nem ismeri a történelmet, vagy elgurultak a gyógyszerei. A cikkben a továbbiakban szélsőséges szervezetnek nevezi a HVIM-et, állítása szerint Nagy-Magyarország újraegyesítésén dolgoznak a HVIM tagjai és Toroczkai László, a HVIM alapítója fasiszta jelképeket használ. Az pedig röhejes és egyben szánalmas is, hogy szerinte a Kovászna és Hargita megyei közhivatalok pénzelnek minket, és az RMDSZ vagy a MPP irányítása alatt áll a HVIM.  Meg kéne kérdezni tőle, hogy ezeket a tényként közölt hazugságokat mivel tudja alátámasztani?!( Természetesen semmivel)

 

  Mint a HVIM sepsiszentgyörgyi szervezetének egyik tagja, kötelességemnek érzem, hogy válaszoljunk erre az aljas és hazug cikkre. A HVIM valóban nem ismeri el a trianoni határokat, mivel mi testvérünknek tekintünk minden magyart, éljen az Felvidéken, Délvidéken, Kárpátalján, vagy bárhol a Kárpátmedencében, vagyis a történelmi Magyarország határain belül. Illetve nem mondunk le egyetlen elszakított területről sem, mivel akkor elárulnánk őseinket és a magyar nemzetet. Trianonba semmikép sem szabad belenyugodni véleményünk szerint. Azt azonban rágalmazásnak és aljas uszításnak tartjuk, hogy azt állítja ez az "újságíró", hogy Trianon ledöntésén dolgozunk, ugyanis ez úgy hangzik, mintha minimum fegyverkezne a HVIM ,ezt vajon, ő hogy képzelte el, mivel tudja alátámasztani az állításait? Az is kérdéses, hogy miért vagyunk szélsőségesek? Amiért magyarok vagyunk és nemzeti érzelműek? Amiért kiállunk Székelyföldért és a magyarság érdekeiért? Amiért nem hagyjuk, hogy elnyomjanak és elüldözzenek? Amiért ki merjük mondani az igazságot és saját önálló véleményeink vannak? Vagy talán azért amiért Erdélyt tekintjük hazánknak!? Ha a fenti dolgok miatt leszünk szélsőségesek, akkor nyugodtan csak nevezzenek annak, mert nem fog érdekelni bennünket. Ez a közlemény semmiféleképpen sem tekinthető magyarázkodásnak, csupán arról van szó, hogy nem tűrjük el a hazugságokat és a gusztustalan kettős mércét.

  Véleményünk szerint nem mi vagyunk a szélsőségesek, hanem többek között, a mindenkori Román állam, aki a mai napit nem tartotta be az 1918-as Gyulafehérvári határozatban leírt ígéreteket, miszerint többek között az erdélyi magyarságnak területi autonómia jár és a magyar nyelv is hivatalos kell, hogy legyen Erdélyben. Nem a székelyek a szélsőségesek akik területi autonómiát akarnak, mellesleg teljesen jogosan, hanem azok a politikusok akik semmibe veszik az Európai Unió törvényeit és jogszabályait és még tárgyalni sem hajlandóak az autonómiáról. Vadim Tudor, Funar, Dan Tanasa, Codrin Munteanu, a Noua Dreapta és a többi magyargyűlölő politikus a szélsőséges, a történelemhamisitó hazug "történészek"  és azok a románok akik az erdélyi magyarság meggyilkolásáról és elűzéséről álmodoznak és megtöltik az internetet a magyarok kiirtására és elüldözésére való buzdításokkal! Victor Ponta, Románia jelenlegi miniszterelnöke a szélsőséges, amiért tagadja a 12-13-ik századtól hivatalosan is említett Székelyföld létezését, s ezzel együtt Székelyföld lakosságának 80%-át képező székelységet, magyarságot. Ez a román cikk is remek példája a romániai magyarellenességnek és kettős mércének, miszerint csakis kimondottan mi magyarok lehetünk szélsőségesek és rosszak, akik pedig azt mondják, hogy "takarodjanak a magyarok az országból", vagy magyar zászlókat égetnek, taposnak, azok csak hazafiak.

Varga László Előd - A Sepsiszentgyörgyi HVIM szóvivője
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése