2013. május 6., hétfő

Meddig lehet tűrni az erőszakhullámot és szőnyeg alá söpörni a problémákat? Az MRM felhívása


A Magyar Remény Mozgalom (MRM) szerint tarthatatlan állapotok alakultak ki a közbiztonság terén az országban. Azon felül, hogy a lopások és betörések általános jelenséggé váltak, és az illetékesek a fülük botját sem mozdítják annak érdekében, hogy a nyugati példák alapján hatékonyan működő polgárőrséget Szerbiában is intézményesítsék, az önvédelmi lehetőségek teljes törvényi hiánya és az éles lőfegyverek birtoklásából eredő halálesetek és sérülések hatalmas problémát jelentenek.

Az MRM felhívta a figyelmet arra, hogy az ország 7 milliós lakosságára vetítve jelenleg mintegy 4 millió 300 ezer lőfegyver van a polgárok birtokában, ezek kétharmada engedély nélkül, vagyis illegálisan. A legutóbbi mladenovaci, nagybecskereki, belgrádi és jagodinai tragédiák is igazolják azt a veszélyt, hogy a halált okozó fegyverek birtoklását szigorítani kell, illetve felül kell vizsgálni a kiadott engedélyek birtoklóinak a pszichiátriai alkalmasságát.

Több egyéb erőszakos cselekmény is történt az utóbbi időben Délvidéken. Az egyik legbestiálisabb közülük mindenképpen egy kiskorú topolyai lány csoportos megerőszakolása volt. Ugyanakkor, a sűrűn előforduló rablások is betörések is komoly aggodalmat keltenek a lakosokban. Jelenleg az olyan nem halált okozó önvédelmi eszközök mint a gáz-, borsspray, gázpisztoly, gumi és műanyag lövedékes pisztolyok, sokkoló stb. birtoklása törvénybe ütköző. Kérjük, hogy ezek díjmentes regisztrálása mellett a felsorolt eszközök szabadon használhatóak legyenek különböző veszélyhelyzetek során. Ezzel is nagyban lehet növelni a polgárok biztonságérzetét és önvédelmi lehetőségeiket.
Az MRM ezzel a felhívásával fordul minden parlamenti párthoz, és kiemelten a délvidéki magyar szavazók egynegyedének támogatásával megválasztott magyar parlamenti képviselőkhöz. Nem elég a témához kapcsolódó tűzoltó akciók megtétele, gyökeres változások véghezvitele szükséges.

Az MRM nevében,
László Bálint, elnök


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése