2013. május 6., hétfő

Lauder aljas antiszemitának nevezte a magyar nemzet egyik hősét, Horthy Miklóst

Megtartották az első magyarországi gyarmatügyi kongresszust, hivatalosan a Zsidó Világkongresszust. A felszólalók tanulságos beszédeket tartottak arról, hol is (gondolják ők) a helyünk a világban. Csak erős idegzetű olvasóinknak!
"Aljas antiszemita"


Ronald Lauder, Lauder Javne Iskola alapítója és egyben a Zsidó Világkongresszus elnöke beszéde tökéletes példája volt a rettegés-üzletnek. Lauder beszédében természetesen nem tudta kihagyni a szerinte szélsőjobboldali Bayer Zsolt, vagy Szaniszló Ferenc nevével fémjelzett "botrányokat", de tovább is ment: a zsidókat a deportálástól mentő Horthyt aljas antiszemitának (“vicious antisemite”) nevezte, és megemlítette, hogy az első zsidókat Magyarországról az ő kormányzósága alatt vitték el.
"A magyarországi zsidók azt várják Orbán Viktor kormányfőtől, hogy tegyen határozott lépéseket, és tegye egyértelművé az egész magyar lakosság számára, hogy nem tűri az intoleranciát - mondta (magyarul: ha nem teszel rendet, majd mi fogunk - a szerk.)
Lauder - Orbán
Üzletemberek egymás közt
A WJC elnökét természetesen "egy bizonyos parlamenti párt", a Jobbik aggasztja leginkább. "Antiszemitizmusával, a romák elleni gyűlölködésével és a külvilág elleni paranoid kirohanásaival a Jobbik besározza Magyarország jó hírét" - fogalmazott (mert ugye még véletlenül sem azok sározzák be országunk jó hírét, akik hazugságokkal és éles kirohanásaikkal támadják Magyarországot, antiszemitának nevezve hazánkat - a szerk.)
 
Ronald S. Lauder megköszönte Orbán Viktornak, hogy részt vesz a WJC közgyűlésének megnyitóján, és arra kérte a magyar kormányfőt, legyen kezdeményező, tegyen határozott lépéseket a "sötét erőkkel szemben" az intolerancia elleni küzdelemben. "Itt az ideje "az erős irányításnak és a még erősebb intézkedéseknek" - hangsúlyozta a WJC elnöke. Hozzátette: az intolerancia először mindig a zsidókat veszi célba, de soha nem ők az utolsó áldozatok. Minden jó ember szenved, egész országok szenvednek. "Végül az intolerancia csak romba dönti a nemzet reményeit, a fejlődését és a jövőjét" - mondta gúnyosan.
  
A WJC elnöke úgy véli, hogy az utóbbi években csorba esett Magyarország hírnevén. "Az ország jó hírét nem a külföldi sajtó mocskolta be, hanem szélsőséges erők" - hazudta az Lauder.
Beszédében szólt a magyarországi zsidóság történetéről, felidézve annak legsötétebb fejezetét, annak a több százezer zsidó embernek a sorsát, akiket a náci haláltáborokban gyilkoltak meg. Kitért arra, hogy Horthy Miklós kormánya az "irracionális gyűlölködés" irányába vitte Magyarországot. Lauder felidézte, hogy Horthy irányítása alatt fogadták el a zsidóellenes törvényeket, és abban az időben - 1941-ben - kezdődtek meg az első deportálások.
  
"Nem azért utalok ezekre az eseményekre, mert nem vagyunk kellőképpen tisztában velük, hanem azért, mert ma ismét egyre növekvő tudatlanságot, egyre növekvő intoleranciát és egyre növekvő gyűlöletet tapasztalunk. Ismét az antiszemitizmus gyalázatának vagyunk tanúi" - mondta. A WJC elnöke kifejtette: azt látják, hogy egyre többen tagadják a holokausztot, egyre többen vannak abban a régi tévhitben, hogy a zsidók irányítják a világot, és sokan a zsidókat okolják a gazdasági válság miatt is. Hozzátette, hogy ez nem kizárólag Magyarországra jellemző, ilyen tapasztalataik vannak például Görögországban, Ukrajnában és más országokban is (meg úgy általában a világ jelentős részén - a szerk.)
 
Ronald S. Lauder a WJC közgyűlés megnyitóján részt vevő több száz vendég előtt beszélt arról, hogy a magyar parlament egyes tagjai "listázni" akarják a köztisztségeket betöltő zsidókat - utalt Gyöngyösi Márton beszédére, aki a kettős, izraeli-magyar állampolgárok felfedését kezdeményezte.
Antiszemitázni szabad
  
A WJC megdöbbenéssel értesült arról, hogy Magyarországon díjat adományoztak egy "antiszemita televíziós műsorvezetőnek". "Örömmel vettük természetesen, hogy a díjat visszavonták, de nagyon aggasztónak találjuk "magát a tényt, hogy egyáltalán odaítélték" - mondta, bizonyítva ezzel a régi igazságot: a rettegés- és üldözés-üzlet képviselőinek soha, semmilyen kínos lakájpolitika nem lesz elegendő.
   
A WJC elnöke úgy vélte, Magyarországon a zsidók talán azért fontolgatják, hogy elhagyják az országot, mert manapság "olyan antiszemitákat dicsőítenek, mint Horthy Miklós", és magyar tisztviselők a Horthy emlékét ápoló szobrokat lepleznek le (csodáljuk Laudert azért, mert nem röhögte el magát egy ekkora hazugság közepén - a szerk.)
  
Beszédében kitért arra is, hogy a WJC azért tartja idei közgyűlését Budapesten, hogy kifejezze tiszteletét a magyarországi zsidó közösség ereje és vitalitása iránt (amely ugye folyamatosan menekül és csomagol, ugye -a szerk.)
Nem elég, nem elég, soha nem elég

Az Gyarmatügyi Konferencia az esemény után hivatalos közleményben is sajnálatát fejezte ki, hogy Orbán Viktor vasárnapi beszédében "nem adott megfelelő biztosítékot arra, hogy egyértelmű választóvonalat húzott volna kormánya és a szélsőjobboldal közé".
Orbán Viktor MTI
Soha nem elég a földön csúszás
A WJC vasárnap esti közleményében nagyra értékeli, hogy a magyar kormányfő a közgyűlés alkalmából felszólalt a nemzetközi zsidó közösség képviselői előtt. A szervezet örömmel fogadta, hogy Orbán egyértelművé tette, hogy az antiszemitizmust elfogadhatatlannak és tűrhetetlennek tartja - állt a WJC késő este kiadott közleményében.
  
A miniszterelnök ugyanakkor nem nézett szembe a probléma valódi természetével, vagyis általában az antiszemitizmus, illetve különösen a szélsőjobboldali Jobbik párt fenyegetésével - közölte a szervezet. A WJC sajnálja, hogy Orbán nem reagált semmilyen közelmúltbeli rasszista, illetve antiszemita indíttatású eseményre, amely az országban történt (hogy jogtalanul, a bíróságok munkájába beleszólva tiltott be rendezvényeket, átlépve minden demokratikus korlátot, nyilván nem zavarják őket - a szerk.)
Jöjjenek a tettek?
    
A közlemény szerint ahogy a zsidó emberek a történelem során megtanulhatták: a tettek hangosabbak minden szónál, legyen az bármilyen jó szándékú is. A WJC továbbra is arra kéri a demokratikus erőket Magyarországon és máshol is, hogy határozottabban lépjenek fel az erősödő szélsőséges eszmékkel és az antiszemitizmussal szemben. A szervezet továbbra is figyelemmel követi a magyarországi helyzetet - tette hozzá a WJC szóvivője (ezt eddig is tapasztaltuk, nem is hittük, hogy másként lenne a jövőben - a szerk.)
  
MTI nyomán - alfahir.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése