2013. május 5., vasárnap

Kegyetlen magyarellenes gaztett: Életfogytiglanra változtatták Csatáry László halálos ítéletét a „szlovák” hatóságok

Kiss Péter - Hunhír. info
csatary-laszlo.jpgÉletfogytig tartó szabadságvesztésre változtatta a kassai kerületi bíróság a szlovákiai város Népbírósága által 1948-ban Csatáry László ellen hozott halálos ítéletet - erősítette meg az MTI-nek Milan Filicko, a kassai kerületi ügyészség szóvivője csütörtökön. A Népbíróság ítéletének a megváltoztatásáról azért döntött a bíróság, hogy az egykori ítélet "végrehajtható" legyen, mert a hatályos szlovák jogrend szerint nincs halálbüntetés.
A kassai kerületi bíróság által most megváltoztatott ítélet eredetijét a főként "politikai bűncselekményekkel" foglalkozó kassai Népbíróság hozta. Az 1948. június 8-án egy egynapos per során meghozott ítélet "fasiszta megszálló és kollaboráció" bűntettében találta bűnösnek és ítélte halálra Csatáry Lászlót.

Az ítélet megváltoztatása után most annak kézbesítése következik - mondta az MTI-nek Milan Filicko. Hozzátette: ezt a szlovák igazságügyi tárca intézi majd a két ország közötti jogsegélyszolgálat keretében. Az ítélet kézbesítésének a visszajelzését követően a kassai kerületi bíróság nemzetközi elfogatóparancsot adhat ki. "Erre néhány héten belül kerülhet sor" - mutatott rá Filicko.

Egy korábbi jogi elemzés szerint legalábbis kérdéses, hogy sor kerül-e a Csatáry László kiadatására. Az elemzés szerint ugyanis amennyiben a bíróság az elfogatóparancsot azért adná ki, hogy Csatáry Szlovákiában töltse le az 1948-as ítéletből adódó büntetését, nem járna sikerrel, mivel a hatályos magyar jogszabályok nem teszik lehetővé, hogy egy Magyarországon állandó lakhellyel rendelkező magyar állampolgárt kiadjanak, tehát csak arra nyílna lehetőség, hogy az érintett Magyarországon töltse le a büntetését.

Az elfogatóparancs az elemzés szerint olyan újonnan felfedezett tettek okán is kiadható, amelyeket az 1948-as ítéletet hozó Népbíróság nem vizsgált. Ebben az esetben azonban csak akkor válna indokolttá a kiadatás, amennyiben ezek kapcsán a magyar hatóságok nem indítottak vizsgálatot az érintett személy ellen, ám ebben az esetben - a specialitás alapelve alapján - kizárólag ezekért a tettekért vonhatná felelősségre a szlovák bíróság Csatáryt.

Közben Csatáry László ügyével összefüggésben tovább folytatódik a nyomozás a háborús bűntettben elkövetett bűnrészesség bűncselekménye elkövetésének gyanúja miatt szeptemberben indított eljárás keretén belül - közölte a szóvivő. Az eljárás egy tavaly augusztusi feljelentés alapján indult és annak során azt vizsgálják, hogy megalapozottak-e azok az állítások, melyek szerint Kassán 1945. január 10-én az államhatalom képviselői ok nélkül letartóztattak, majd fogva tartottak egy 17 éves kassai férfit, akit később kényszermunkára Németországba deportálták.

Csatáry László az embervadász Simon Wiesenthal (TERROR)Központ (SWC) állítása szerint 1944 tavaszán az akkor Magyarországhoz tartozó Kassán rendőrparancsnokként kulcsszerepet játszott több mint 15 ezer zsidó Auschwitzba deportálásában. Csatáry Lászlót Efraim Zuroff, a terrorközpont jeruzsálemi irodájának vezetője jelentette fel 1944-es, majd később 1941-es deportálások miatt. A Budapesti Nyomozó Főügyészség alaptalannak minősítette Zuroffnak azt az állítását, miszerint Csatáry Lászlónak köze lehetett az 1941-es kamenyec-podolszkiji deportálásokhoz.

A 97 éves Csatáry László kezdettől fogva tagadja bűnösségét.


MTI

A "tót" mocsadékok most duplán dörzsölik tenyerüket. Kapnak egy jó pontot az embervadász zsidó terroristáktól, és halálba hajszolhatnak egy magyar matuzsálemet. De a magyar nem felejt! Arról persze nem szól a fáma, hogy a szlovák államterroristák magyarok tízezreit gyilkoták meg, raboltak ki, kényszerítettek haláltáborokba a világháborút követően csak azért, mert magyarnak vallották magukat. Arról még beszélni sem lehet, mert az nem érdekli a toleráns zsidókat és européereket. Mint ahogyan az sem, hogy a zsidó diktátor, Roth Manó több éves magyarországi terrordiktatúrája idején hány magyart öltek meg brutálisan, zártak megsemmisítő táborokba, raboltak ki a jobbára zsidó ávósok parancsára és közreműködésével. Közülük azok, akik még nem döglöttek meg, mint a disznó, élvezik luxusnyugdíjukat az általuk nyilasfasisztának mondott mostani Magyarországon, és talán még a dupla bért is felveszik, mint derék holokauszt túlélők.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése