2013. május 8., szerda

Jogtalanul, kreált vádakkal hurcolta meg a sepsiszentgyörgyi HVIM 6 tagját a román rendőrség

A mai nap, május 8-án a sepsiszentgyörgyi HVIM tagjai levelet kaptak a bíróságtól miszerint nem követtünk el semmilyen törvénysértést az általunk rendezett Flashmobbal, a 60lejes perköltség pedig az államot terheli. 


A bírósági végzésben szerepel mind a hatunknak a neve, akik jelen voltunk a multik előtt tartott villámcsődületen a múlt hónapban.
A rendőrség azzal az ürüggyel vitt be minket az őrsre, április 20-án, hogy nincs "engedélyünk a flashmobra", mondván, hogy közterület ahol tüntettünk, a rendőrségen már magánterület lett hirtelen, az állítólagos közterületből. A bírósági végzésen pedig már az szerepel, hogy diszkriminációra való uszítással (art. 317. C.p) gyanúsítottak minket. Csak azt nem értjük, hogy milyen alapon?!  Hogy lehet az, hogy egy kreált indokkal bevisznek minket egy nemlétező törvénysértésért, aztán szintén egy kitalált "diszkriminációra való felbujtás" indok miatt a bíróságra adják az ügyet? Ez a bírósági végzés is azt bizonyítja, hogy az egész hercehurca jogtalan volt, jogtalan módon vettek tőlünk ujjlenyomatot és jogtalan módon fényképezgettek mint valami utolsó bűnözőket, jogtalan módon próbáltak megfélemlíteni, mindezt azért mert elkövettük azt a nagy hibát, hogy magyarnak születtünk és éltünk a szabad véleménynyilvánítás jogával.Soha nem fogják tudni visszaadni azt a több mint 4órát amit elvettek az életünkből, úgy, hogy az égvilágon semmit nem követtünk el. A soviniszta focihuligánokból álló Noua Dreapta végigvonulhatott pár éve Sepsiszentgyörgy utcáin gyűlölködő jelszavakat skandálva: "takarodjanak a magyarok az országból" meg hasonlókat, nem volt engedélyük, megtiltották a felvonulásukat, mégse zaklatta őket a rendőrség, egyiküket sem vitték be. Minket meghurcoltak mert megálltunk csendben, pár percet egy üzlet előtt és kiálltunk a helyi termelőkért, üzletekért. Hol az igazság Románia?!

Varga László Előd - a sepsiszentgyörgyi HVIM szóvivője


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése