2013. április 10., szerda

Elgázosítaná a magyarokat egy román focista

Dan Gavrilescu korábban egy csapattársát verte véresre, most a magyarokat küldené lágerbe...

„Elgázosítanálak és lágerbe küldenélek mindannyiotokat! Nem volt elég nektek, hogy annyi évig igában hajtottatok minket?”; „Kár, hogy Vlad Tepes már nem él, mert így nincs, aki karóba húzzon benneteket” – üzente Dorel Coica szatmárnémeti polgármester Facebook-oldalára írt bejegyzéseiben a helyi Olimpia FC egyik labdarúgója - írja a maszol.ro.

Dan Gavrilescu azokkal a – zömében magyar – szatmáriakkal vitázott, akik védelmükbe vették posztjaikban Ilyés Gyula korábbi polgármestert. Az „igára” utaló bejegyzésében minden bizonnyal arra emlékeztetett, hogy az RMDSZ-es politikus hosszú évekig volt a város elöljárója.
Kereskényi Gábor szatmári képviselő ezt nem hagyta annyiban, kedden bepanaszolta a klubnál és az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál (CNCD) a labdarúgót. A politikus az RMDSZ Mikó Imre kisebbségi jogvédelmi szolgálathoz érkezett lakossági bejelentés alapján járt el.
A képviselő a játékos megbírságolását kérte a klub vezetőségétől és a CNCD-től. A maszol.ro-nak kedden este elmondta: beadványaiban emlékeztetett a marosvásárhelyi táblabíróságnak arra a precedens értékű ítéletére, amely szerint a közösségi oldalon közzétett bejegyzések nyilvános állásfoglalásnak számítanak.
„Nagyon fontos, hogy fellépjünk a hasonló megnyilvánulások ellen, hiszen ezek az ultranacionalista kirohanások egyre gyakoribbak. Súlyosbító körülmény, hogy ezúttal egy sportolótól származnak, akinek véleményével a szurkolók könnyen azonosulhatnak” – jelentette ki Kereskényi. Reményei szerint a labdarúgó nagy összegű bírságot kap. „Az ember meggondolja majd, hogy miket nyilatkozik, ha ezt a zsebe is megérzi” – magyarázta.
Úgy tűnik, hogy a képviselő reményei nem alaptalanok. Dan Babut, az Olimpia FC klubelnöke a maszol.ro-nak kedden este elmondta, nagyon neheztel a játékosra. Tájékoztatása szerint Dan Gavrilescu mindenképpen számíthat szankciókra, ugyanis megsértette a klub belső szabályzatát. Ennek egyik előírása szerint büntetés jár annak a játékosnak, aki rontja a csapat jó hírnevét.
„Teljes mértékben elhatárolódunk a labdarúgó magyarellenes kijelentéseitől. Magam is elszörnyedtem azon, hogy miket volt képes leírni. Ennek azonban semmi köze a klubhoz” – magyarázta Babut.
Dan Gavrilescunak nem ez az első kihágása. Tavaly márciusban véresre verte egyik csapattársát, a Steaua volt kapusa, Ritli Zoltán fiát, Rault. Akkor a játékost ötven százalékos fizetéslevonással büntették szerződése idejére.
Felvetésünkre, nem jár-e kizárással ez a második kihágás, a klubelnök nemmel válaszolt. Mint mondta, Gavrilescu ősszel új szerződést írt alá a klubbal, ezért magyarellenes kirohanása jogi szempontból az első kihágásnak számít. Ennek megfelelően 10 vagy 20 százalékos fizetéslevonással büntethetik. A szankcióról a klub részvényeseinek pénteki közgyűlésén döntenek.

Forrás: Rangado.hu


4 megjegyzés:

 1. a trianon reg volt...mostmar erdely a romanoke...ezt kell elfogadni..mind emberek vagyunk..sajnos sok roman van aki magyar ellenes..es sok magyar aki roman ellenes...megkell tanulni egyutt elni..mert mind emberek vagyunk...!!! nem szamiy hogy milyen nyelven beszelunk...a lenyeg hogy mindenki megadja a masiknak a tiszteletet..!!

  VálaszTörlés
 2. Kedves szerkesztő, az igára hajtás arra utal, hogy jobbágyok voltak sokáig és a magyar nemesek földjein dolgoztak. Így szivárogtak be a 16. századtól kezdve és ide jutottak. Nem ártana ismerni a történelmet. Elég sok verést kaptak a földesuraktól, csendőröktől és ez fáj nekik mai napig. Nem nyugszanak, amíg egyetlen magyar van.

  VálaszTörlés
 3. Sajnálatos, hogy a jelenleg formálódó EU keretén belől élő szomszédos országok lakóiban egyáltalán szóba kerülhessen erre, vagy az ehhez hasonló gyűlölködő kirohanásra. Mindkét államnak érdeke, hogy a kapcsolatok civilizált színvonalon maradjanak, amelyért a kormányok iránymutatása a felelős.

  VálaszTörlés
 4. Ez is pont olyan mint a többi !! J. F .

  VálaszTörlés