2013. április 12., péntek

A Fidesz asszisztál a nemzeti szerzők elleni hadjáratban

A kulturális forradalom a kormány részéről elmaradt, a balliberális értelmiség ugyanúgy irányít és határozza meg a kultúrális életet, mint korábban - erről Pörzse Sándor jobbikos országgyűlési képviselő beszélt pénteki sajtótájékoztatóján.
A képviselő elmondta, Szaniszló Ferenc után most Petrás Jánost, a Kárpátia énekesét támadják a balszélről, ráadásul katonadalok miatt - egyikből Lendvai Ildikó is idézett korábban. Csakhogy a jobbikos képviselő szerint ezzel az indokkal számos költőnket is megtagadhatnánk hazafias, katonai verseik alapján. 

A Jobbik szerint felháborító, hogy a balliberális véleményekhez hasonló módon a Fidesz is  elhatárolódik, ami arra mutat, hogy az égvilágon semmi változás nincs a kultúrpolitikában, a két oldal pedig összezár. 

Pörzse Sándor rámutatott, hogy a Nemzeti Kulturális Alap folyamatosan pénzeli a liberális oldal szerzőit, az viszont elképzelhetetlen lenne, hogy az MSZP nemzetieket támogasson. 
A képviselő emlékeztetett, Alföldi Róbertet nem mozdították el szerződése lejárta előtt, Dörnert pedig ugyan kinevezték, de meg már nem védték a balliberális oldal sorozatos támadásaitól. Minden maradt a régiben a liberálisokkal együtt. “Akkor fognak eltűni, ha a Jobbik fújja majd a passzátszelet” - zárta szavait Pörzse Sándor.1 megjegyzés: