2013. március 15., péntek

Székely zászlót akart égetni Aradon a Noua Dreapta, nem sikerült nekik

Ma délelőtt Aradon a Magyar-Román Megbékélési Parkban a Noua Dreaptăszélsőséges román nacionalista szervezet magyarellenes tüntetést szervezett, amelyen megpróbáltak elégetni egy nagyobb méretű székely zászlót is. A vastag papír azonban a havazásban, hidegben átnedvesedett, ezért aztán hiába próbálkoztak többen is, nem sikerült lángra lobbantani. Dühükben pedig összegyűrték és eldobták. 

A körülbelül negyven tüntető a Szabadság-szoborral szemben lévő román emlékmű előtt gyülekezett, hatalmas román zászlót és magyarellenes transzparenseket (A székelyek nem magyarok, Támogatjuk Hungária autonómiáját Mongóliában, Románia egysége, oszthatatlan mezetállam stb.) húztak ki. Az egyedüli szónok Codrin Goia, a Noua Dreaptă kolozsvári szervezetének vezetője volt, aki röviden elmondta, hogy ellenzik a Székelyföld autonómiáját, Hargita és Kovászna román megye, Románia egységes nemzetállam, nincs helye a „szeparatizmusnak”. A havazásban, szeles hidegben összetrombitált tüntetők szemmel láthatóan alig várták, hogy befejeződjön az akció, s habár az egyik vezetőjük hangosbeszélőn buzdította őke hogy magyarellenes szlogeneket skandáljanak (Hargita, Kovászna román föld, a 13 tábornok háborús bűnös stb.), csekély lelkesedéssel követték, majd körülbelül 11.30-kor véget vetettek az akciónak a téren.
A Noua Dreaptă most 12.00 órától magyarellenes tüntető menetet tart a Hegyalja tér-vasútállomás-UTA tér-Hegyalja tér-Szabadság tér (A.Iancu) útvonalon, amelyre engedélyt kértek és kaptak. Itt meghallgatható a helyszínen készült rádióriport.

Irházi János 
10 megjegyzés:

 1. Ott rohadjan meg az összes ND ahol van!!!

  VálaszTörlés
 2. A vályogból,xarból- magyar,székelyföldre telepített oláhok barmok merik mindezt mondani?..A magyarok és székelyek nélkül most kóbor cigányok lennének..

  VálaszTörlés
 3. az alban cigany aradon is az !!!! idiota nemzet idiota embereket szulhet !!!

  VálaszTörlés
 4. Tetves cigányok, dögöljetek meg!

  VálaszTörlés
 5. megint mit csinal a Noaua Cheapa? zoldhagymafeju az egesz

  VálaszTörlés
 6. Még egy papír zászlót sem képesek felgyújtani. Akkor mit várunk tőlük...

  VálaszTörlés
 7. rohadt anyukat aki világra hozta öket az a román becsületes nemzet ijet mindenhova ahova a lábukat beteszik baj van román állampolgár vagyok sajnos székejföldön élek jár a az autonomia jár a székely zászlo és hogy bárhol beszélhessünk az anyanyelvünkön

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. kocsog romanok nem ismerik a tortenelmet

   Törlés
 8. Ha Székelyföld román fold akkor miért nem Csíkszereda főterén égetik a zászlót?

  VálaszTörlés
 9. ...na,mostmar kokardajuk is van..Tolvaj, hitvany jellemtelen egy nep..

  VálaszTörlés