2013. március 28., csütörtök

Rongynak nevezték az oláh szurkolók Hollandiában a magyar zászlót

A Mikó Imre kisebbségi jogvédelmi szolgálatához érkező jelzést követően, az RMDSZ bűnügyi keresetet nyújtott be az ügyészséghez amiatt, hogy a román labdarúgó válogatott keddi, március 26-i, amszterdami mérkőzésén román szurkolók egy csoportja diszkriminatív feliratot függesztett ki.

A Hollandia - Románia világbajnoki selejtező mérkőzésen román szurkolók, a március 18-i magyar zászlóégetésre utalva, ,,Egy rongyégetésért letartoztatni akarjátok, miközben éveken keresztül mosolyogva tűrtétek az RMDSZ állampolitikaként hangoztatott etnikai terrorizmusát” szövegű feliratot helyeztek el a nézőtéren, ezáltal meggyaláztak egy magyar nemzeti szimbólumot, és nyíltan etnikai diszkriminációra uszítottak – közölte szerdán Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára.
A főtitkár rámutatott arra, hogy a szurkolók tette vét a Román Labdarúgó Szövetség fegyelmi szabályzatának 54/2 cikkelye ellen, valamint a büntető törvénykönyv 317. cikkelyének előírásai értelmében akár 6 hónaptól 3 évig terjedő börtönbüntetéssel, vagy pénzbírsággal is büntethető.
„Az RMDSZ az ügyészségre eljuttatott, ismeretlen tettes ellen megfogalmazott feljelentés mellett, felkéréssel fordult a Román Labdarúgó Szövetséghez is, amelyben arra kéri ennek vezetőségét, hogy a március 18-i esethez hasonlóan, vizsgálja ki a mérkőzésen történteket, és tegye meg a szükséges intézkedéseket az ügyben”- hangsúlyozta Kovács. Az RMDSZ a keresetekhez bizonyítékként mellékelte az egyik sportújságban megjelent fényképet.1 megjegyzés:

  1. Az erdélyi magyarság az utóbbi idők támadásait ,mind az rmdsz.nek köszönheti.Azon csodálkozunk,hogyan is szavaztak rájuk,nagy hiba volt.A markó béla nyilatkozataiból tisztán kiderül ,hogy őket csak a hatalomban való megmaradás érdekelte.

    VálaszTörlés