2013. március 7., csütörtök

Részeg cigányok halálosan megfenyegették Madéfalva polgármesterét

Önkényesen lezárta a madéfalvi Köves nevű községi utat három, alkohol befolyása alatt lévő férfi kedden kora délután, majd megfenyegették több, arra közlekedő jármű vezetőjét.
kovesutca_kr_02_b 
Az események helyszíne. Gyakran randalíroznak a környéken a két család tagjai
 
A település Köves út felőli részének utolsó, összeomláshoz közel álló házaiban két család mintegy húsz tagja él, közülük három férfi – a 43 éves M. S., fia, a 21 éves M. S. és a 31 éves F. A. – vonult ki ittas állapotban az utcára, ahol fejszékkel és késekkel felfegyverkezve útját állták egy kisteherautónak, valamint egy mögötte haladó szekérnek.

A hangoskodó, szúró-vágó eszközeikkel fenyegetőző férfiaktól megrémülve a közeli házakban élők telefonáltak Szentes Csaba polgármesternek, aki azonnal a helyszínre sietett. Megérkezésekor a garázdák őt is szidalmazták – a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az ifjabb M. S. az elöljárót halálosan megfenyegette. Szentes a sürgősségi hívószámon értesítette a rendőrséget, a nagy erőkkel kivonuló egységeikhez egy csendőrökből álló csoport is csatlakozott. A rendfenntartók rövid időn belül rendet teremtettek, a fenyegetőző férfiakat pedig előállították.

A polgármester és a szomszédos házakban élők szerint nem először okoztak problémát az elszigetelten, villany és vízvezeték nélküli épületekben lakó cigányok, többször kárt is okoztak a környéken. Szentes az üggyel kapcsolatban megjegyezte, „jó, hogy senkinek nem esett bántódása, de most felelniük kell a tetteikért”. A férfiak ellen közfeladatot ellátó személlyel szembeni fenyegetés és közút szándékos elzárása miatt indítanak eljárást.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése