2013. március 18., hétfő

Ismét letépték a magyar zászlót Csikszeredában (+ Videó)

Szombatra virradó éjszaka letépte a csíkszeredai Hunguest Hotel Fenyő előtt lévő magyar zászlót egy járókelő. Bő egy hónap leforgása alatt immár második alkalommal történt meg az incidens, amelyet ezúttal is rögzített a szálloda biztonsági kamerája – a felvételt már megvizsgálta a rendőrség, az ügyben pedig folyik a nyomozás.
magyarzaszlo_kr_6_b 
Hétfő délután a szálloda alkalmazottai gondoskodtak a magyar lobogó pótlásáról
Akárcsak február 10-én, ezúttal is hajnali kettő körül lépett oda a szálloda előtti zászlórudakon – a Fenyő szálló, a hotellánc és az ország lobogói mellett – a Hunguest névhasználati illetékességét jelző piros-fehér-zöld zászlóhoz egy fiatalember, aki három gyors mozdulattal letépte, majd feltekerte és elvitte a címer nélküli állami jelképet.
Todor Etelka, a Hunguest Hotel Fenyő ügyvezető igazgatója érdeklődésünkre elmondta, a múlt hónapban történt, a biztonsági kamerák által is megörökített inzultus miatt nem kívántak feljelentést tenni, ezúttal viszont az esetet jelentették a rendőrségen. Az igazgató szerint a két rongálás elkövetője nem azonos, mivel a felvételek alapján a korábbi delikvens „egy testes, magas”, míg a jelenlegi „zömök testalkatú, alacsony férfi”.Székelyhon.ro - Hírek Székelyföldről. - Székelyhon.ro
 
Eltűnt a székely zászló
Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács marosvásárhelyi irodáján hetek óta látható, négy méter magasan elhelyezett székely zászlót március 18-ra virradó éjszaka ismeretlen tettesek ellopták.
Az esetet sajnálatosnak tartjuk, de kismértékű károkozásról lévén szó, valamint ismerve a román hatóságok hatékony munkáját, nem teszünk feljelentést, de biztosítjuk mind a tolvajokat, mind Marosvásárhely lakosságát, hogy a Klastrom utca épületén továbbra is látható lesz nemzeti jelképünk – áll az EMNT Maros megyei szervezetének közleményében.
Hétfőn a helyszínen három órát töltött a bűnügyi nyomozócsoport, fényképeket készítettek, valamint ujjlenyomatokat vettek a zászlórúdról, ugyanakkor kihallgatták a rongálás idején szolgálatban lévő szállodai alkalmazottakat is. Az állami jelkép megsértésével kapcsolatban Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, bár a biztonsági kamera felvételei alapján már van az ügyben egy gyanúsítotti kör, jelenleg ismeretlen tettes ellen, rongálás miatt folytatnak vizsgálatot.


2 megjegyzés:

  1. torne le mindket keze a tolvajanak...

    VálaszTörlés
  2. Elszabadult a pokol,és ezt mind az anyaországi baloldalnak köszönhetjük.

    VálaszTörlés