2013. március 17., vasárnap

A kábeltolvaj cigányok miatt nem tudták még visszaállítani az áramszolgáltatást Magyarországon

Színesfémtolvajok lopják a leszakadt villamosvezetékeket a Bodrogközben, ezért nincs mindenhol áram, és ezért késik a helyreállítás - közölte a helyi áramszolgáltató (korábban ugyanerről értesítette lapunkat egy ÉMÁSZ-nál dolgozó olvasónk, lásd alább - a szerk.). Az ELMŰ-ÉMÁSZ szerint az elmúlt napok viharai miatt kiesett 37 településből még mindig van 7, ahol a szolgáltatás visszaállítására legalább ma estig várni kell.
Tiszakarád és Bodroghalom csütörtök dél óta áram nélkül maradt, de a Bodrogközben sokan nem tudnak fűteni, mert áram nélkül nem működik a központi fűtések, cirkórendszerek keringtető szivattyúja, és az sem ritka, hogy a szennyvízelvezetéssel is problémák adódnak, mivel az átemelő szivattyúk sem kapnak áramot.
Az áramszolgáltató szakemberei egyelőre csak remélik, hogy vasárnap estére mindenhol helyreállítható majd a szolgáltatás. Ennek érdekében kérik az érintett települések lakóit, hogy ha nem a társaság munkatársait látják a kidőlt villanyoszlopok és leszakadt vezetékek körül mozogni, akkor azonnal tegyenek bejelentést a rendőrségen.
(Hír24 nyomán)
Korábban írtuk: Munkába álltak a haza gyöngyei is - de ők hólapátolás helyett kábelt gyűjtenek
Egy ÉMÁSZ-nál dolgozó olvasónk (aki a mostani percekben is menti a lakosságot) üzenete:
A Bodrogközben, mint tudjátok, nincs áramszolgáltatás, mert az oszlopokat kidöntötte a vihar.
Hazánk szorgos vademberei, az ítéletidőtől sem riadva vissza, megkezdték a vezetékek összeszedését, versenyt futva az ÉMÁSZ dolgozóival. Mi ez, ha nem terrorizmus?


1 megjegyzés:

  1. Működik a Gy. feri integráció,tudni kéne hova viszi a gyöngyöspatai cigókat húsvétkor újra kirándulni.

    VálaszTörlés