2013. február 7., csütörtök

Tombolű a magyarellenesség Erdélyben: börtönbüntetéssel fenyegetnek egy székelyt, amiért Wass Albertet olvasott

Előbb a gyergyószentmiklósi ügyészségre, ma délelőtt pedig a rendőrségre idézték Borsos Gézát, a Gyergyócsomafalván működő Borsos Miklós Művészetéért Alapítvány elnökét. „Bűne" nem más, mint hogy 2013. január 26-án, a Borsos Miklós Emlékházban, egy zárt körű rendezvényen, amelyet a neves szobrászművész emlékére rendeztek, felolvasott egy részletet Wass Albert egyik művéből. 

Borsos Gézát az eljáró román hatóságok figyelmeztették, hogy a román kormány 31/2002. számú határozatának 5. paragrafusa alapján 3 hónaptól 3 évig terjedő börtönbüntetéssel sújtják az emberiség elleni bűntettekért elítéltek emlékének ápolását.
 Az eljáró román hatóságok arra hivatkoznak, hogy 1946. március 13-án a kolozsvári törvényszék távollétében halálra ítélte Wass Albertet (egy olyan bűncselekményért, amelyet ő sohasem követett el).
A nyilvánvalóan magyarellenes indíttatást mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy Romániában senkit nem börtönöztek be Ion Antonescu marsall kultuszának ápolásáért, jóllehet az egykori államfőt háborús bűnök miatt halálra ítélték és kivégezték. Bár soha sem rehabilitálták, Romániában több városban közteret neveztek el róla, illetve szobrot állítottak neki - tájékoztat az MVSZ sajtószolgálata.
 
További részletek: http://kuruc.info/r/3/107731/#ixzz2KEXiARf9

1 megjegyzés:

  1. Ez várható volt ,ezt tették a cseau idejében is ,minden magyar tevékenységbe belekötöttek,nem számított az eredmény.Az egyik legcsúnyább mikor arra hivatkoztak ,hogy azért nincs élelem az összetákolt országban mert a magyarok felzabálják.M.Vásárhelyen az egyik jól ismert színészt a Talpra Magyar című vers elszavalása miatt megölték,holttestét a Somosdtetőre egy fára fölakasztották,a jelentésben meg az áll mai napig:-Öngyilkosság.

    VálaszTörlés