2013. február 21., csütörtök

Támadásba lendült Marius Paşcan, marosvásárhelyi szenátor is

A marosvásárhelyi szenátor szerint a megyében az etnikumközi kapcsolatok pattanásig feszültek. Paşcan ezért a magyar kormányt, valamint az RMDSZ-t teszi felelőssé, amiért azok támogatják „az úgynevezett Székelyföld” autonómiáját.„Az ilyen uszítások, szeparatista és szegregációs törekvések, és a nemzeti alapú diszkrimináció folyamatosan jelen van Románia közepén az oktatásban, a köz- és egészségügyi intézményekben” – fogalmazott. Megjegyezte, a szélsőségesek Budapestnek köszönhetően kitették Maros, Hargita és Kovászna megyékben a közintézményekre az „állítólagos Székelyföld” jelképeit, és a helységnévtáblákra „Székely Szék feliratú öntapadósokat ragasztanak”. Hozzátette, Szovátán egy férfi fejszével őrzi a polgármesteri hivatalra kitűzött székely zászlót, és mindenkit fenyeget, aki közeledik hozzá, a valóságban azonban az eset két évvel ezelőtt történt, nem most.

A szenátor megjegyezte azt is, prefektusként több alkalommal tett bűnvádi feljelentést a „felelősök” ellen, de „az ügyészség érdekes módon nem indított eljárást ellenük, mivel megállapították, hogy a zászló egy közösség jelképe, és nincs rasszista, fasiszta, vagy xenofób üzenete”.

Paşcan javasolja, hogy módosítsák a vonatkozó törvényeket, „meghatározva, milyen besorolású tett az, ha egy személy a közintézmények homlokzatára kitűz valamilyen más, úgynevezett zászlót, vagy lobogót”. A politikus szerint egyébként a román parlamentnek állást kellene foglalnia magyarországi diplomatákkal, politikusokkal, országgyűlési képviselőkkel és politikai vezetőkkel szemben az államot ért támadások miatt.

Gondolom ezek után mindenki számára világos, hogy mi a feladata a Székelyföldi oláh prefektusoknak, ezek ellenségként tekintenek a magyarságra és minden lépésük ellenünk irányul.

Vox Fm Rádió/Székelyhon Erdély.ma

1 megjegyzés:

  1. Pedig ez a pascan jól tudja a valóságot,anyja magyar származású,vagy talán még azért is??

    VálaszTörlés