2013. február 26., kedd

Rendszeres a magyarellenes uszítás és a történelemhamisítás az ukrán sajtóban

Rendszeresen közöl magyarellenes uszító cikkeket a Kárpátalján legjelentősebb politikai és gazdasági befolyással bíró Baloga családhoz közeli ukrán nyelvű sajtó – írta csütörtökön megjelent számában a beregszászi Kárpátalja című hetilap.

A cikk utal a Viktor Balogához, korábbi kárpátaljai kormányzóhoz, több ukrán kormány miniszteréhez, jelenlegi parlamenti képviselőhöz köthető zakarpattya.net.ua kárpátaljai hírportálon a napokban megjelent írásra, amely ismételten kifogásolja, hogy a Kárpátalja megyei állami közigazgatási hivatalban Kárpátalja korábbi kormányzóinak arcképei között megtalálhatók azoknak a magyaroknak a portréi is, akik 1939 és 1944 között töltötték be ezt a tisztséget. A cikk szerzőjét elsősorban Kozma Miklós arcképe zavarja, aki 1940-től 1941 végén bekövetkezett haláláig Kárpátalja kormányzóbiztosa volt.

A hetilap írása nehezményezi, hogy a hírportál rendszeresen „magyar megszállásnak” nevezi azt az időszakot, amikor Kárpátalja 1939 és 1944 között Magyarországhoz tartozott, meghamisítja a régió magyar vonatkozású történelmét, „fasiszta” és „megszálló” jelzővel illeti a magyarokat. A cikk egyebek mellett arra is emlékeztet, hogy a nevezett internetes orgánum ugyancsak rendszeresen teret biztosít az ukrán lakosságot a magyarok ellen hangoló propagandaírásoknak.

1 megjegyzés:

  1. Azon csodálkozunk ,hogyan lehet egy népet ennyire a butaság határára taszítani,nem hiszem hogy a gazdagság ,vagy a szegénység az oka.

    VálaszTörlés