2013. február 10., vasárnap

Megint magyar fiatalokat támadtak meg Temerinben

Újabb, magyarokat érintő incidens történt Temerinben – írja a VajdaságMa délvidéki hírportál.

A honlap a Vajdasági Magyar Demokrata Párt (VMDP) tájékoztatását idézve azt írta, hogy szombatra virradóra „utcai szóváltást követően szerb fiatalokból álló csoport üldözőbe vett három kiskorú magyar fiatalt, akik a túlerő és a röpködő sörösüvegek elől” a közelben lakó barátjuknál kerestek menedéket. A támadók a bent tartózkodók „magyar anyját szidva” először a redőnyön dörömböltek, majd elmentek. Rövidesen számbelileg mintegy tíz főre erősödve visszatértek, és téglákkal, kövekkel betörték a ház redőnyét és ablakait. Tégladarab találta el az egyik magyar fiatalt is, de szerencsére nem okozott nagyobb sérülést.

A család feljelentést tett a rendőrségen, amely eddig két nagykorú gyanúsítottat állított elő – írta a VMDP.Mindkettőről úgy hírlik, hogy régóta a bűnüldöző szervek látókörében vannak – áll a VMDP körzeti szervezetének közleményében, amely szerint az incidensnek nyilvánvalóan etnikai vonatkozásai vannak. A párt elítélte a támadást, s közölte, hogy erélyes fellépést vár el a bűnüldöző szervektől, valamint elvárja azt, hogy létszámában erősítsék meg a temerini rendőrállomást.

A VajdaságMa előző nap azt írta, hogy Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) és a vajdasági tartományi képviselőház elnöke nyílt levelet intézett Ivica Dacic szerb kormányfőhöz és belügyminiszterhez, és ebben aggodalmát fejezte ki a megromlott vajdasági biztonsági helyzet miatt.

Hétfőn Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes közleményt adott ki, amely szerint Temerinben, Újvidéken és Óbecsén a rendszeressé váló magyarverések és a nemzetiségi alapon sértegető graffitik komoly aggodalomra adnak okot, kiváltképp akkor, amikor a két nemzet a történelmi megbékélés küszöbén áll. Kiemelte: ennek szellemében a kormánya határozott fellépést vár el a szerb hatóságoktól, azt, hogy minden egyes incidenst gyorsan és pártatlanul, a „kettős mércét” nélkülözve vizsgáljanak ki, az elkövetőket mielőbb vonják felelősségre, és minden egyes ügy kimenetele széles nyilvánosságot kapjon.

mno.hu

1 megjegyzés:

  1. Még ilyen sok támadás sosem érte a magyarságot a Kárpát- medencében.Nem tudjuk a pontos okát mintha a tótok titkos szolgálata hintette volna el a port.Nagyon fekete felhők gyülekeznek a fejünk fölött.Az Unió-nak előbb utóbb bele kell szólnia.

    VálaszTörlés