2013. február 21., csütörtök

Ismételten elárulja Székelyföldi szavazóit az RMDSZ

Éveken át az Autonómiával kampányolt az RMDSZ, ezzel hülyítették az embereket, most, hogy konkrétan tenni is lehetne valamit az autonómiáért, megfutamodnak és cserben hagyják és elárulják Székelyföldet és a magyarságot.


A szövetség udvarhelyszéki szervezete közleményt adott ki a március 10-i vásárhelyi tüntetéssel kapcsolatosan. Ebben kijelentik, hogy a jelen helyzetben bármely egyéni, vagy csoportos provokáció – legyen az határokon innen, vagy túl – megnehezíti és ellehetetleníti a romániai magyarság érdekeinek politikai eszközökkel való érvényesítését.

Éppen ezért az RMDSZ nem vesz részt olyan akcióban, amit nem ő szervez, és ami nem megoldásként szolgál, hanem éppen hogy beszűkíti a mozgásteret. Mint írják közleményükben, az RMDSZ a nemzeti kötődésről, a múlt iránti tiszteletről, és a jövő iránti elkötelezettségről március 15-én, a magyarok nemzeti ünnepén tesz majd tanúbizonyságot.

A dr. Verestóy Attila elnök által aláírt közleményben kifejtik azt is, miszerint valóban az autonómia az az eszköz, ami szavatolja egy olyan közösség megmaradását, amely kisebbségi létben él egy többségi nemzet mellett adott közigazgatási határokon belül. Az RMDSZ a magyarságot érintő kérdések politikai eszközökkel való megoldását vállalta, erre megkapta 2012-ben is a romániai magyar közösség bizalmát. A célokat felelős politizálással és okos kompromisszumokkal kell megvalósítani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése