2013. február 8., péntek

Hazudik a rendőrség? Gépkocsi feltörések ürügyével zaklatják a nemzeti érzelmű fiatalokat Sepsiszentgyörgyön

 
Január 26-án éjjel a város több pontján is ismeretlen tettesek gépjárműveket rongáltak meg. A Grigore Balan és Híd utca, valamint a Cezar Bolliac utcák környékén elkövetett vandalizmus oka az autók kifosztása, értéktárgyak elrablása volt.
A gond ezzel a rövid hírrel kapcsolatba a hihetőség. Azért, mert erről a sajtó nem számolt be, a rendőrség a havonta szokásos rádiós tájékoztatójában nem említette meg és úgy gondolom, hogy az olvasó se hallott az utcán embereket beszélni hasonló vandalizmusról. Hogy mégis igaz-e a hír vagy sem, azt hagyjuk egy kicsit későbbre. Most egyelőre csak merészkednék azt írni, hogy a hír nem hiteles. De ezt nem tehetem, mert a rendőrség intézménye egy hiteles állami szerv (vajon?). És ez a szerv a héten több fiatalt is behívott kihallgatásra fent említett okkal. Így történt ez Mihály Istvánnal (jómagammal) és Pál Magorral is, akiknek a rendőrurak azt mondták, hogy a tömbházaik háta mögött – noha a két fiatalember a város két különböző pontján lakik, közel egy kilométerre egymástól – történtek a bűncselekmények. Hiába kérdőjeleztem meg a történetet mondván az uraknak, hogy a saját autómat is a tömbházam mögött tartom de, mégse hallottam hasonló történtekről, ők erre újból megismételték a behívásom indokát.
Január 26-án viszont történt más a városunkba. Érdekes módon pont akkor szakadt el a román zászló a prefektúra előtt, amely oly nagy port kavart. Lehet, hogy mégse a gépjármű feltörésre voltak kíváncsiak a rendőrurak?
A rövid írásomban felhozott érvek alapján úgy vélem, hogy a rendőrség hazudott és becsapta állampolgárait. Így a rendőrségi szervet ez alapján nem lehet hitelesnek nevezni!


Megjegyezném, hogy egy másik hazafias szervezet tagját szintén a "kocsifeltörések" miatt vitték be a rendőrségre, ezek szerint az egész városban autókat törtek fel, amiről érdekes módon senki nem hallott... A dolog pikantériája, hogy engem is bevittek a múlt héten Csütörtökön, viszont nekem konkrétan megmondták, hogy a zászlórongálással gyanúsítanak.Több mint 2órán keresztül tartottak bent, pedig már a legelején tisztáztam, hogy 6tanúm van, hogy egész este és éjjel otthon tartózkodtam a zászló megrongálásának estéjén. A Facebookra feltöltött székely, illetve magyar zászlós képeim miatt is faggattak, azt kérdezték, hogy miért töltöttem fel őket, mit szeretnék elérni velük? - ezt utólag a sajtóban letagadták -  illetve a hazafias kulcstartóim miatt is kérdőre vontak, érthetetlen módon. (szerk.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése