2013. február 7., csütörtök

GYORSHÍR: Megbüntették Csíkmadaras polgármesterét a magyar zászló használata miatt

Személyesen szabott ki Bíró László csíkmadarasi polgármesterre négyezer lejes bírságot Jean-Adrian Andrei, Hargita megye prefektusa azért, mert a községházára kitűzte a címeres magyar lobogót.
magyarzaszlo_kr_1_or_b
A napokban kirobbant román-magyar zászlóháború új elemmel gazdagodott: néhány perccel ezelőtt értesítette szerkesztőségünket Bíró László, Csíkmadaras polgármestere arról, hogy Hargita megye prefektusa, Jean-Adrian Andrei személyesen járt kint a községházán, amelynek homlokzatán még mindig kint volt a címeres magyar lobogó. Ezt tapasztalva a kormánymegbízott négyezer lejes közigazgatási bírságot szabott ki rá, számolt be honlapunknak a községvezető.

Jean-Adrian Andrei megkeresésünkre egyelőre nem válaszolt. A prefektus eljárása némileg meglepő, mert korábbi, a Székelyhon.ronak tett nyilatkozatában úgy pontosított, hogy a székely zászlót és a címeres magyar lobogót nem tekinti olyan állami jelképeknek, amelynek használata a romániai közintézményeken korlátozva volna.

 Székelyhon

1 megjegyzés:

  1. Reménykedve várták a székelyek az ott született kinevezett vezért és mi az első lépés,?A büntetést ki lehet szabni nekik ,csak a behajtást már másra hárítják,ez a gerinctelen jeges korcs nép alapvető viselkedése.

    VálaszTörlés