2013. február 17., vasárnap

Csavarhúzóval és boxerrel támadott egy tucat szerb néhány magyarra Szabadkán, a járókelők is csatlakoztak a magyarveréshezVasárnap hajnalban öt magyar fiatalt vertek meg Szabadkán – adta hírül a Pannon RTV. Közlésük szerint, azért támadtak a fiatalokra a város központjában, mert magyarul beszéltek. Az egyik támadónál csavarhúzó is volt. Az egyik sértett arcán sérülések keletkeztek, a többieket megrugdosták. A támadók több mint tízen voltak, rárontottak a fiúkra és ütni kezdték őket. Az egyikük arcán mély sebet ejtett egy bokszer. Mivel csavarhúzót is láttak a támadóknál, a fiúk megpróbáltak elmenekülni.
Az egyik áldozat a Pannon RTV-nek nyilatkozva elmondta, kettős állampolgár és mivel Magyarországon él, ott kíván orvoshoz menni, és feljelentést is ott tesz majd, mivel nem bízik a szerb hatóságokban.
A DélHír Portál megtudta, hogy nagyjából két és három óra között történhetett a támadás a szabadkai Városháza közelében, a McDonald's gyorsétterem mellett. A szerbek mintegy tízen lehettek, a magyarok mindössze öten. A támadást összeszólalkozás előzte meg, amelyet a szerbek provokáltak ki. Amikor meghallották, hogy egymás között magyarul beszélnek a fiatalok, akkor az egyikük azt mondta: ,,Ez itt Szerbia, és itt szerbül kell beszélni!" 
Azt egyelőre nem tudni, hogy a városközpontban működő térfigyelő kamerák felvettek-e valamit az eseményből, de joggal várhatjuk el, hogy a hatóságok ezt leellenőrizzék és kézre kerítsék a támadókat!
Pannon RTV nyomán T. T.


Hol vannak ilyenkor a jogvédők, az ombudsmanok, hol van az EU, az USA, miért nem kapcsolják le a világítást a Colosseumban stb???


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése