2013. február 14., csütörtök

A román kormány akadályozza Székelyföld fejlődését


A kormánypártok a múlt héten elfogadott költségvetést fejlődésbarátnak nevezik, holott ez nem igaz: eltekintve a minimálbér és a nyugdíjak emelésétől, valamint a megcsonkított fizetések kiegészítésétől, a beruházásokat majdnem teljesen befagyasztották – jelentette ki sajtótájékoztatóján Fejér László Ödön felső-háromszéki képviselő.

Ami a legfájóbb – hangsúlyozta a honatya –, hogy az erdélyi autópálya folytatásáról hallani sem akarnak, erre a célra egy lejt sem hagytak jóvá, azzal érvelve, hogy nincs pénz. A jelenlegi kormány akadályozza Erdély és a Székelyföld fejlődését – vélekedett.

Arról is szólt, hogy az RMDSZ miért nem szavazta meg a büdzsét: „Az RMDSZ száz módosító javaslatából a kormánypártok egyetlenegyet sem fogadtak el, ezért voksoltunk ellene.” Felszólalásában ő a kézdivásárhelyi műjégpálya befedésére kért 2,5 millió lejt, amit azonnal leszavaztak. A költségvetés pozitívuma – jegyezte meg –, hogy bevezettek egy európai uniós előírást, mely szerint az állami cégeknek, polgármesteri hivataloknak legtöbb hatvan napon belül törleszteniük kell tartozásukat.

Fejér László Ödön bejelentette továbbá, hogy a városháza első emeletén megnyitotta képviselői irodáját.

Iochom István
Háromszék

1 megjegyzés:

  1. Ez a jeges tevékenység már az 50-es években elkezdödött,65 után most van a csúcson,emlékszem nagyapámnak a könnye jött mikor 62-ben meztelenre vetköztették minde anyagi javaktól megfosztva.Azt orditozták a szolga legyözőtt bozgornak nem szabad hogy legyen bármi sajátja.A szíve el is vitte még azon a tavaszon.Apm pegig Gyalakutára vitték a hőerömű építéséhez ,ami megtekinthető mai napig ,hogy mi lett belőle.Apám mnodta nagyon kegyetlen bánásmódban részesítették őket,sokan el is tüntek.Gondolom azok akik szólni mertek.Nagyo szomorú leszek ha erről kell beszélnem.

    VálaszTörlés