2013. január 20., vasárnap

Spiró azt hazudta a székelyeknek, szurkolókról írta a "jönnek a szarból"-versét

"Irodalomról, színházról, oktatásról, besúgókról, magyarságról, a centrumról és perifériáról, kilátástalanságról, apokalipszisről, ideológiákról, irodalmi klikkekről beszélt kíméletlen őszinteséggel szerda este Spiró György Sepsiszentgyörgyön" - olvasható a kolozsvári Krónika beszámolójában.
Cikke végén a lap megemlíti: a közönség soraiból feltett kérdésre kellett magyarázatot adnia a korábban nagy port kavart Jönnek című versére. Azt állította, 1984-ben egy Újpest-focimeccsen megjelent antiszemita jelszavak hatására írta a költeményt. "A belügyminisztérium csapatának mérkőzésén felülről irányított volt a hangulatkeltés, ennek hatására írtam meg a verset, amely nem a magyarságról, hanem csupán egy csoportról szól" – hazudta a zsidó.
Annak számára, aki el- vagy újraolvassa a "verset", teljesen nyilvánvalóvá válik, hogy ez a zsidó sem mond igazat, hiszen vajon hány "fűzfapoétát" (értsd: hazáját, nemzetét szerető költő, pl. Petőfi) láthatott a szurkolók között ez a magyargyűlölő? De természetesen nem csak ez árulkodó, teljesen nyilvánvaló, hogy az egész magyarság nemzeti érzelmű részéről szól ez a talmudi gyűlölethimnusz:
Jönnek
Jönnek a dúlt-keblű mélymagyarok megint,
fűzfapoéták, fűzfarajongók, jönnek a szarból,
csönd van. Senki se pisszen. Alantról
kevéske hűlt költő csontujja int.
Ó, ha gyilkolni szabadna újra,
csámcsogva, hersegve szívnák a vért -
miért is? ki tudja. Trianonért? -
mered pár utcanév pici csontujja.
Ez olyan klíma: itt folyton beborul,
ez rendben van, de szégyen, szégyen, szégyen,
hogy mindenki kussol, hogy mindenki fél,
és nekünk kell jönnünk, pár csenevésznek,
hogy bebizonyítsuk:
nemcsak a szemetek tudnak magyarul.1 megjegyzés:

  1. A történelem így fog majd őróla megemlékezni.Személyesen is van egy pár hozzá hasonló volt ismerősöm ,úgy találom nem érdemlik meg még a magyar levegőt sem.

    VálaszTörlés