2013. január 23., szerda

Megfenyegették Tamás Sándor tanácselnököt

Tamás Sándor a Kovászna megyei ügyészségen tett feljelentést ismeretlen személy ellen, aki nemrégiben egy Facebook üzenetben halálosan megfenyegette őt. A háromszéki tanácselnök a sajtónak bemutatta a közösségi oldalon lévő profiljára érkezett fenyegető üzenetet, amelyet a vélhetően Iaşi-ban élő Catalin Balau küldött. „Ai grija pe viitor cum pui problema autonomiei … din „greseala se pot intimpla si „accidente de circulaţie” ... asta daca nu te potolesti ... si sa nu crezi ca e o simpla glumita”, áll az üzenetben.
tamas_sandor_sajtotajekoztato
Ez magyar fordításban a következőképpen hangzik: „Vigyázz a jövőben, hogyan veted fel az autonómia kérdését … ha nem csillapodsz ”véletlen gépkocsibalesetek” történhetnek … és ne hidd, hogy ez egy kis tréfa.”  Tamás Sándor szerint ez kimeríti a büntető törvénykönyv 210-es cikkelyébe foglalt fenyegetés tényét, ezért azt kéri az ügyészségtől, hogy azonosítsák és vonják felelősségre az illetőt. A háromszéki tanácselnök szerint Codrin Munteanu prefektus uszítása, és a tévékben szereplő „mitugrászok” is felerősítik a magyarellenes hangulatot, hiszen elképzelhető, hogy a iaşi fenyegető nem látott még élő magyart.

(Sláger Rádió / Kovács Zsolt)


1 megjegyzés:

  1. A jegeseknél mindenre lehet számítani ,csak bátorságra nem,.Jellemtelen népcsoport,mint a cigány csak bandában bátor.

    VálaszTörlés