2013. január 16., szerda

Már nem is titkolják: együttműködési megállapodást írt alá az MSZP-vel az RMDSZ (frissítve)

Így kampányolt az elszakított magyarok ellen a nemzetáruló MSZP
Együttműködési megállapodást írt alá szerdán Kolozsváron a Magyar Szocialista Párt (MSZP) Táncsics Mihály Alapítványa és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) vezetői által alapított Kós Károly Akadémia Alapítvány.
A dokumentumot a két alapítvány elnöke, Szabó Vilmos és Markó Béla látta el kézjegyével. A felek megállapodtak abban, hogy közös rendezvényeket, konferenciákat, találkozókat szerveznek, különös tekintettel az oktatás, a tudomány és a kultúra területére.
A felek vállalták, hogy létrehoznak és működtetnek egy olyan tudományos szellemi műhelyt, amelynek keretében egyes tudományterületek elismert szakemberei külhoni magyar fórumokon tartanak előadásokat. Támogatják a magyar kulturális élet kiválóságainak határon túli fellépéseit, és szorgalmazzák az Európai Parlamentben működő frakcióközi nemzeti kisebbségi csoport munkájának határon túli bemutatását.
Szabó Vilmos, a Táncsics Mihály Alapítvány elnöke az MTI-nek elmondta: amellett, hogy az azonos politikai családhoz tartozó pártalapítványokkal kiépítették kapcsolataikat, úgy gondolták, a Táncsics-alapítvány a "nemzetpolitikai kérdések szolgálója is lehetne". Ezért keresték a partnerséget a Kós Károly Akadémia Alapítvánnyal.
Markó Béla, az RMDSZ alapítványának elnöke az MTI-nek kijelentette: nem talál semmi kivetnivalót abban, hogy a néppárti RMDSZ szellemi műhelyének szánt alapítvány az MSZP alapítványával működik együtt. Az etnikai nemzeti problémáknak nincsenek ideológiai vonzatai - tette hozzá az Romániai Magyar Demokrata Szövetség volt elnöke.
(MTI nyomán)
"Az RMDSZ 88%-ni szavazatot kapott Erdélyben, ezen az alapon azzal kokettálunk akivel helyesnek látjuk" Markó Béla  ( pontosabban a román pártokkal és a leggusztustalanabb, nemzetáruló, magyarországi kommunista párttal)

Így pakolászott a most szavazatok reményében bocsánatot kérő Mesterházy Attila a Székely himnusz alatt (0:30-tól)


  "Ami az MSZP-nek az erdélyi magyarokkal kapcsolatban hirtelen támadt rokonszenvét illeti, az Erdélyi Magyar Néppárt szkeptikusan tekint arra, hogy egy olyan párt, amelynek az elmúlt több mint húsz év alatt nem volt azonosítható nemzetpolitikája, másfél évvel a magyarországi országgyűlési választások előtt – amelyeken a külhoni magyar állampolgárok is választani fognak – villámcsapásszerűen felfedezi az erdélyi magyar közösséget, és féltő gonddal érdeklődni kezd iránta. Nem tartjuk hihetőnek, hogy két évtizednyi teljes közömbösség, sőt, ellenséges viszonyulás után a nem is olyan régen még „23 millió román munkavállalóval” riogató MSZP őszintén, hátsó szándékoktól mentesen „közeledik” az erdélyi magyarokhoz. 2013. január 17. "

Az Erdélyi Magyar Néppárt elnöksége nevében, Toró T. Tibor, elnök

2 megjegyzés:

  1. Csúnya lenne úgy fogalmazni ,hogy mind a két fél neve egyezik egy bizonyos kivezető nyílással.Vég.Béla na meg..tehát az eredmény ismerős.Semmi gond a kampány,guru még ráveszi az ehhez hasonló butaságra az mszp-t.

    VálaszTörlés
  2. Az emberbol komunista lehet ,de komunistabol ember ,nem ,a komunista ha ki nyitja a szajat hazudik ,ha kinyujta a kezet ,lop csak az a kerdes mikor ebrednek fel a szavazoik.

    VálaszTörlés