2013. január 11., péntek

A plafon is csurom vér volt - vascsővel verték agyon az idős férfit Ózdon a cigányok 2000 Ft-ért

Hétfőn késő este brutális támadás ért egy helybeli férfi testvérpárt - írta közleményben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság. A támadásban az egyik férfi a helyszínen életét vesztette, a másik súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.
A borsodi nyomozók a BRFK és az ózdi rendőrök közreműködésével a bűncselekmény ismertté válása után egy nappal őrizetbe vették az emberöléssel megalapozottan gyanúsítható férfiakat.
A rendőrség későbbre ígért részletes tájékoztatást.
(HVG)
Frissítés: Vascsővel verték agyon kétezer forintért - "a közbiztonság gyakorlatilag nulla"
Esélyük sem volt menekülni hétfőn késő este az idős testvéreknek Ózdon, amikor két tetves rájuk törte házikójuk ajtaját. Sanyi bácsit (†71) vascsövekkel addig ütötték, amíg csak mozgott. A bácsinak valamennyi csontja eltört, koponyája szétnyílt, szörnyethalt még a brutális támadás alatt. Öccsét, Józsefet (68) szintén összeverték, koponyája szintén betört. Ő túlélte a támadást, ám tegnap még mindig életveszélyes állapotban kezelték a kórházban.
Zoom
A Szőlőkalja út végén, ebben a házban verték össze a testvéreket
A nyugdíjas testvérpár Ózd Tábla nevű kertvárosi részé­ben, a Szőlőkalja út végében, a hegyoldalban lakik egy házikóban. Sikításukat sem hallhatta senki, nemhogy a nyöszörgésüket.
A vérbe fagyott testükre kedden bukkant rá egy ismerősük. A házikó szobácskája és konyhája, a falak, de még a plafon is csurom vér volt. Miskolcról egy óra alatt Ózdra értek a megyei gyilkossági nyomozók, akik 20 óra alatt azonosították az idős testvérek támadóit. A bizonyítékok alapján egy 19 éves és egy 23 éves helybeli férfit kezdtek keresni, őket végül Budapesten a BRFK nyomozói kapták el. A bűncselekmény felfedezése után 26 órával már mindkét gyilkos rács mögött volt.
Rendőrségi forrásból megerősítették, a két gyanúsított néhány kérdés után részletes beismerő vallomást tett. Egyikük az áldozataikkal egy utcában lakik, vélhetően ő adta a tippet, hogy a védtelen öregeket támadják meg, ám mivel látásból ismerték őt, el kellett hallgattatni Sanyi bácsit és Józsi bácsit. Így várhatóan előre kitervelt, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés miatt kell felelniük, amiért életfogytiglanit is kaphatnak - azaz mi tartjuk el őket a nyomorult életük végéig.
A kegyetlen rablógyilkosok mindössze kétezer forintot zsákmányoltak, azt is apróban. A gyanúsítottak egyike sem dolgozott még életében folyamatosan, csak alkalmi munkáik voltak.
Az ózdiak szerint Táblában egyébként még nappal is rettegnek az ott élők (és nem Gyöngyösi Mártontól, s nem is a Gárdától...), akik többsége idős, védtelen nyugdíjas. Nem ritka, hogy fényes nappal támadják meg őket az utcákon portyázó cigányok. A Blikknek több városlakó is arról beszélt, hogy a közbiztonság gyakorlatilag nulla, még a város központi részein is.
A rendőrség csütörtökön ad tájékoztatást a bestiális ózdi rablógyilkosságról - "természetesen" az elkövetők származásának megnevezése nélkül.1 megjegyzés:

  1. Nagyon elszomorító,nem is tudjuk ilyen esetben mi lenne a helyes út,vagy a helyes reakció.Reméljük ,hogy az igazságszolgáltatás becsülettel elvégzi a ráháruló kötelességét.

    VálaszTörlés